Päätin tempaista keskiyön kunniaksi ja aloitin koirien pesut! Sain urakoitua Dalian ja Dumlen ja melkein pesin Monankin mutta päätin jättää täksi päiväksi/illaksi/yöksi. Peseminen on melkoisen rankkaa touhua selkävaivaiselle jolla ei polvetkaan ole ihan ehdassa kuosissa. Kaksi koiraa tuntuu olevan sellainen raja.
Dumle pestiin Malasebilla, milläs muulla. Mutta nyt siis tosiaan koko koira, ei ainoastaan mahan alusta.
Dalialle käytin John Paul tea tree treatment-shampoota joka kyllä oikeastaan on erityisesti siihen tarkoitukseen jos on kirppuja, punkkeja, hot-spot:ia tms. iho-ongelmaa ja vaikkei Dalttonilla mitään kirppuja ole, niin ajattelin että nyt kun turkki vaihtuu ja kesän "ökköjen" ym. jäljiltä on ihan hyvä vähän "desinfioida" rinsessaa. Ja kyllähän teepuuöljyn pitäisi myös lieventää ärtyneitä alueita jos niitä on.

Dalia oli pesun jäljiltä niin pieni ja "kutistunut"!! Ei voisi uskoa että on joskus lihavaksi tituleerattu. Tänään ajattelin että jos saan aikaiseksi ajettua rixuun asioille, käyn punnaamassa Dalttonin että saan tietää onko oikeasti laihtunut. Veikkaan että on. Samalla aion ostaa Dumlelle virbacin kostutustippoja jos tohtorilla on varastossa. Dumle kutisee nyt aika paljon ja en usko että pelkät pesut enää riittää kun sitten kääntöpuolena on se että peseminen kuivattaa ihoa. Täytyy vielä yrittää kostutella ja jos tilanne ei parane, on pakko mennä lääkärille ja varmaan sitten pohtia millä saisi tilanteen rauhoittumaan. Voi olla että on jotain hiivaakin kun lääkekuurin jälkeen sen usein saa riesakseen. Ja jos oikein muistan niin raapiminen yltyi siinä vaiheessa kun loukkaantunutta varvasta hoidettiin.

Mona oli mukana pesutilanteessa ja lopulta lähes yhtä märkä kuin muut kun kiinnostuneena seurasi toimenpidettä suhteellisen läheltä ja jäin "pudistelun" alle. Nyt sitten tänään kastuu ihan perinpohjaisesti kun on itse pesuvuorossa...
En jaksanut enää yöllä föönata koiria joten tein sen tänä aamuna, sen mitä enää märkiä olivat. Pepun päältä oli kumpikin vielä kostea joten sieltä piti hieman puhallella.

Daliakin, jota on föönattu useita kertoja muka nyt aluksi pelkäsi kuivaajaa mutta asettui sitten aloilleen. Epäilen että suurin syy Dalian reaktioon oli kuitenkin Mademoiselle Matias jolla tuntuu olevan jonkinlaisia epävarmoja tuntemuksia erilaisia hurisevia sähkölaitteita kohtaan. Tähän voi lukea mukaan myös imurin. Dalia on nimittäin alkanut Monan tulon myötä myös "hyökkimään" imurin kimppuun. Ennen ei sitä tehnyt. On siis selvästi ottanut mallia siskosta. Onneksi kuitenkin tottelevat hyvin ja touhu loppuu siihen kun ohjeistaa. Tänään imuroin lattian niin että komensin tytöt odottamaan ovíaukon toiselle puolelle. Siinä pysyivät nätisti kunnes saivat luvan tulla takaisin. Tällä tavalla sitä syntyy arjessakin hyviä koulutustilanteita ihan huomaamatta...

Eilen otin, koulutuksesta puheenollen, ns. "ryhmätottista" joka on uusi suosikkilajini. Eli kaikki kolme istumaan, paikalla odottamaan ja sitten vaihtoehtoisesti joko niin että luoksetulo tai menin itse takaisin. Otettiin myös maahan menoa. Ihan tällaista simppeliä. Skarppeina olivat kaikki. Ihan hauskaa touhua muuten on tämäkin. Kontakti paranee kun vähän aika ajoin muistuttelee asiasta.

Hyvää viikonalkua! Huomenna pitäisi taas tulla ennustusten mukaan lunta...