Kun pääsee postaamisen vauhtiin niin loppua ei näy...

Kävin tänään pitkästä, pitkästä aikaa collielenkillä. Olen jo pitkään ulkoiluttanut koko lauman samalla kertaa kun olen hieman "fyysisesti rajoittunut" enkä välttämättä pysty kävelemään monta pitkää lenkkiä päivässä. Nyt kuitenkin ajattelin etten viitsi lähteä Dumlen kanssa pitkälle päivälenkille kun vasta hänet pesin ettei vaan mussukka palellu joten lassiet tarttui mukaan.

Ulkoilijoiden ihanne keli ja kirkas auringon paiste tänään lähinnä ärsytti kun en oikeasti enää jaksaisi tuota kylmää ilmaa. Vaikka olisi kuinka "hieno" keli haluan nyt vihdoinkin sen lämmön joten en jaksa enää innostua talvisesta kelistä vaikka kuinka paistaisi. Sitä paitsi silmäni ovat valoherkät ja saan päänsärkyä lumen ja kirkkaan auringon synnyttämästä kontrastista. Nyt on meneillään se vaihe kun kevät ja talvi taistelee siitä kumpi voittaa. Talvi ei millään haluaisi antaa periksi ja iskee pakkasta kehiin mutta kevään lempeä lämpö kuitenkin lopulta vie voiton.

Nyt olisi saanut tulla vastaan muita koiria mutta eipä tullut, ihme kyllä. Olisivat päässeet tytöt kerrankin leikkimään ilman että "iso miska" valvoo. Kuljettiin sitten siellä sun täällä metsäpoluilla ja leikittiin vähän vetoleikkejä. Tytöt jolkotti kiltisti irrallaan ja Dalia ainakin taisi hieman kaivata Dumlea mukaan kun vilkuili alvariinsa taakse ja oli hieman vaisu.

Kun päästiin takaisin kotiin vaihdoin Dumlen hihnan päähän ja voi sitä mylvintää. Meni kaverin pasmat ihan sekaisin kun tilanne oli normaalista poikkeava. Lenkki meni sitten koulutuksen merkeissä. Kontaktia, keskittymistä, kuuliaisuutta, koville taisi ottaa. Ei meinannut Miska millään malttaa asettua istumaan tai seisomaan ja turbovaihdekin meinasi jäädä silmään. Lopulta alkoi toimia vähän rauhallisemmin ja keskittyä siihen mitä milloinkin pyysin mutta olihan työlästä!! Turkki kyllä näytti mahtavalta auringonpaisteessa, ei voi muuta sanoa.

Itse olin aivan valmis palaamaan kylmästä sisätiloihin kahden tunnin ulkoilun jälkeen...

Nyt on sitten taas työviikko edessä, viimeisiä vapaapäivän tunteja vietellään. Poikani kävi kylässä mikä oli kiva. Sain hänen avustuksellaan suunniteltua pakolliset talkoovapaapäivät tälle vuodelle kun töissä on tulossa lomautus kaikille. Tuli muutaman ihan kiva pidempi vapaarupeama pyhäpäivien ympärille. Perjantaina tein tosi hyviä sitruunamuffinseja joiden ohjeen löysin jonkin aikaa sitten. Taikinassa oli normi ainesten lisäksi sitruunarahkapurkki, mikä sitruunankuoren lisäksi takasi kunnon sitruunaisen maun leivonnaisiin. Ja jottei kuvatta postailla niin laitanpa tosi oudon kuvan tähän loppuun. Olen jo jonkin aikaa koiralenkillä ihmetellyt miksi ihmeessä lamppupylvään ympärille on laitettu säärystimen näköinen viritelmä... Nyt siinä oli myös jotain koristeita lisättynä. En tajua...

007-normal.jpg