Huh, huh miten painostava ilma onkaan! Koirat on puolikuolleita koko ajan ja itsekin hiki pinnassa suurimman osan ajasta. Yöllä oli ukkosta ja hurja rankka sade ja siitäkö johtuen, en tiedä, käyttäytyi Mona aamulla todella oudosti. Saattaa myös johtua oksentamisesta ja huonosta olosta tai näiden kaikkien yhteisvaikutuksesta mutta ihan perässä sai vetää lenkillä ja hirmuinen kiire oli kotiin neidolla. Mona kun on sellainen että sillä jää asiat "päälle" eli saattaa pelkäillä viikonkin putkeen jos jostain säikahtää. Aamuruoka meni liian myöhään ja tästä johtuen kun nyt on ollut pakki Monalla ärtynyt kerkesi oksentamaan aamulla ja lopulta piti laittaa kylppäriin kun kakominen vaan jatkui ja jatkui. Kun sitten myöhemmin nousin ja menin avaamaan portin oli aivan into piukeena ja hyppi kuin vieteri ylös alas. Luuli ilmeisesti että joutuu jäämään kylppäriin ikiajoiksi.

LÄÄH PUH HIKI

006-normal.jpg

Nyt täytyy Monan maha saada kertakaikkiaan kuntoon ja ruokaa on sitten annettava vaikka yöllä jos tarvis on. Aamulla söi kermaviiliä ja Dumlen ruokaa, samoin päivällä kun tulin salilta ja sitten annoin koko sakille ruoat ennen kuutta illan suussa. Silloin saivat kuivamuonaa (liotettuna) ja kivipiiraa. Mona oli aamulla niin alavireinen ja nuutunut että aloin todella huolestumaan mutta nyt kun ruoka on pysynyt sisällä on taas muuttunut kuin taikaiskusta omaksi itsekseen. Sapuska maistuu ja koira on pirteä, onneksi.

Dumle on puolestaan aivan koomassa tässä kelissä. Lenkillä vain etsii juotavaa tai paskaa ja kotona makaa. Läähättää kuin viimeistä päivää ja tyhjentää vesikipon toisensa jälkeen.

Dalia on kaikista lähimpänä normaalia. Läähättää kyllä koko ajan mutta muutoin on enemmän "elävien kirjoissa" kuin laumatoverinsa.

Salilla oli taas oikein "lämmin". Luulisi treenin tuottavan tulosta tällaisissa trooppisissa olosuhteissa... Tuulettimet salilla eivät kaikki toimi joten aikamoisen kiva siellä on treenailla.

Olen aivan vakuuttunut siitä että tällainen painostava ukkoskeli on ainakin osittain syynä omiin fiiliksiin kun tänään on eilisen lailla joutunut näkemään vaivaa että saa päivän kulkemaan. Vire on alhaalla ja täytyy kyllä sanoa että lasi ns. puoliksi tyhjä. Toki mielessäkin pyörii vaikka mitä, mutta on siinä muutakin.

Viime yönä meidän pihassa kävi poliisi pariin kertaan ja jotain huutoakin kuului. Ilmeisesti joltain paloi päreet kun sekä lätkä että euroviisut taisi mennä odotettua huonommin. Tosin jo aamulla ysin aikaan oli eilen joku perheriita kehkeytymässä äänestä päätellen jollain rakkaista naapureistani. Rouva halusi tykkimäkeen ja apua kaupassa käyntiin ja herra oli ilmeisestikin lihvahtamassa omille teilleen kun jäi kiinni itse teosta...Tämä on sellainen taloyhtiö ettei kukaan oikein välitä mistään. Roskia heitellään sinne tänne, möykätään oman mielen mukaan ja muutenkin tuntuu ettei ole ollenkaan sellaista toisen huomioonottamista taikka yhteishenkeä kun kahta naapuria lukuunottamatta ei kukaan edes tervehdi. Ei ole mitään pihatalkoita tai muutakaan ja sellaista välinpitämätöntä meininkiä muutenkin koko touhu. Mun mielestä vähintään tervehtiä pitäisi kun se kuuluu ihan peruskohteliaisiin tapoihin. Mutta, maassa maan tavalla. En oikeasti ymmärrä miksi on ihan pakko kailottaa koko ajan kaikki asiansa täyteen ääneen. Toisilla on sellainen tapa, mua se ainakin ärsyttää suht paljon. Parhaillaankin tuolla joku ukko "kommunikoi" poikansa kanssa suhteellisen äänekkäästi. Ei kauheasti kiinnosta kuunnella heidän asioitaan. Lisäksi valitan tässä vielä siitä että auto ja mopo ja pärrä liikenne meidän pihan takana vetää metelillään vertoja isommallekin taajamalle. Kaikki kauempaa keskustaan ajavat oikaisevat tästä ja kun on pitkä suora kyseessä niin siinä on tosi kiva vähän päästellä... Aamusta asti on liikennettä pitkälle yli puolen yön. Lisäbonuksena on kaikki muut pyörätiellä liikkujat ja sitten tuossa tuntuu olevan myös suosittu pyörälläajonopettelu paikka... Joo, valivali mutta jotenkin tuntuu että aika ajoin voisi ottaa huomioon kanssaihmiset ja pitää hieman pienempää ääntä. Ei ole pakko kukonlaulun aikaan huutaa omia asioitaan pihalla!! Ei ole!!

Huomenna pitäisi sitten lähteä intoa täynnä tai edes puolillaan työmaalle taas viideksi päiväksi. Toivottavasti tulee kaikkea mielenkiintoista jobia niin ei tartte kökkiä toimistolla koko viikkoa. Niin ja täytyy muistaa ostaa punkkiliuokset koirille mahdollisimman pian, ihan heti kun kukkaro sallii. Nyt olen jo nyppinyt Monalta ja Dumlelta yhdet punkit pois...

Ja hei, uskomatonta mutta totta, kohta on kesäkuu!