Viime päivinä on lehdissä ollut juttua käsitteestä MARJARAIVO. Marjastajia on uhkailtu maanomistajien toimesta jopa aseilla. Ihan on nyt lähtenyt lapasesta koko touhu. Varsinkin kun vuosittain esim. mustikoita jää metsiin vaikka kuinka paljon kun ei ole kukaan niitä kiinnostunut poimimaan. Sitten kun joku poimii niin saa pelätä henkensä edestä villiintyneitä maanomistajia aseineen. Varsinkin thaimaalaiset poimijat ovat lukemani mukaan joutuneet silmätikuiksi. On se vaan kumma että pääasiaksi on muodostunut estää toisten marjastaminen vaikkei itsellä ole aikomustakaan marjoja talteen ottaa. Siellä on sitten kiva patsastella OMALLA MAALLA ja ihailla tyytyväisenä puskissa olevia kuivaneita marjoja.

Tämä marjaraivo on nyt levinnyt meidänkin kulmille ja olen joutunut siitä osalliseksi. Onneksi en kuitenkaan ammutuksi. Valkealan tien varressa, lenkkipolun varrella josta myös ratsastetaan, on vadelmapuska josta minäkin olen koirineni joskus pysähtynyt nauttimaan vadelman jos toisenkin. Nyt oli sitten vadelmien viereen ilmaantunut kyltti jossa kiellettiin marjojen poimiminen ja puiden ottaminen (?) kun kyseessä on yksityisalue. Minä en henkilökohtaisesti voinut mitenkään tietää että se polun vierusta on jonkun pihaa!!??!! Tässä muutama hieman epäselvä puhelimella otettu kuva jos niistä jotain käsitystä saisi:

010-normal.jpg009-normal.jpg008-normal.jpg

Ensimmäisessä kuvassa näkyy suojatien oikealla puolella se kyltti valkoisena pisteenä. Toisessa kuvassa on kyseessä oleva pusikko ja kolmannessa itse kyltti.

Todettakoon lopuksi että siinä ne ylikypsät ja kuivuneet vadelmat nyt killuu puskissa ja "tontin omistaja" mitä ilmeisemmin möllöttää tyytyväisenä vadelmavapaassa kodissaan, kun vahtimiaan marjoja hän ei ainakaan ole kerännyt!! Että semmoista...