Olen sitä mieltä että saavuttaakseen jouluntunnelman, on sen eteen tehtävä jotain pientä jouluista mitä se kunkin kohdalla nyt onkaan. Jouluvalot, glögin juonti kynttilän valossa, leipominen, joululahjaostokset, kauneimmat joululaulut ym. ym. Jokaiselle varmasti löytyy se oma paras tapa virittäytyä tunnelmaan. 

Minulta on monta joulua livahtanut hyppysistä kuin huomaamatta. Olen useasti havahtunut siihen että suuresti odotettu joulu on ohi  ja tuntuu siltä ettei oikein mitään ole jäänyt käteen. Tätä voisi verrata hukkaan menneeseen kesään jolloin suunnitelmia ja odotuksia kesän suhteen on ollut vaikka mitä eikä niistä yksikään ole toteutunut. Siinä ei silloin voi muuta kuin alkaa odottaa seuraavaa ja tällöin tulee aina vannottua itselleen että sitten varmasti ottaa kaiken irti kesästä.

Jouluun kuuluu muutakin kuin jouluaatto. Jos pistää aattoon kaiken toivonsa ja yrittää saada joulutunnelmasta kiinni, voi olla ettei onnistu. Sitten tulee pettymys, ehkä myös riitoja mutta ainakin selittämätön tyhjyyden tunne.

Tänä vuonna aion panostaa omaa joulufiilikseen. Aion nauttia täysillä ja suunnitella kaikkea jouluun liittyvää, kenties käydä laulamassa kauneimpia joululauluja, pähkäillä mitä ihmettä ostaa lahjaksi lähimmille ja muutenkin hieman potkia itseäni positiivisessa mielessä takalistolle. Sitten ei joulufiilis jää ainakaan sen takia uupumaan!

Tänään pistin pyörät pyörimään ja kävin pari päivää myöhässä hankkimassa joulukalenterin. Laitoin sen makkarin oveen ja vähän tuunasin. Olin kyllä katsonut joulukalenteria aiemminkin mutta onnistunut löytämään ainoastaan suklaaversioita. Halusin tavallisen, vanhanaikaisen kalenterin jossa on ihan oikeat kuvat eikä mitään mautonta suklaanpalaa muovilokerossa.

IMG_3480-normal.jpg

Samalla reissulla tuli vastustamaton halu saada vähän jouluntuoksua tupaan ja mukaan tarttui kolme pikkuruista hyasinttivauvaa joille kaivoin varastosta ruukut. Ruukkujen päälle käärin foliota. Näin olen päässyt hyvään vauhtiin joulufiiliksen luomisessa. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

IMG_3481-normal.jpg

Toivotan kaikille lukijoille ihanaa ja omannäköistä joulunalusaikaa samalla kun yritän irrottaa itseni koneelta. Kello on lähes 23, mulla huomenna aamutalli ja Emmerdalen tämän päivän jaksot katsomatta... Siinä sitä on puhdetta kerrakseen! Veikkaan että yöunet jää HIEMAN lyhyiksi...

Eve <3