Olen tässä miettinyt josko ryhtyisin yöeläjäksi. Sen lisäksi, että vireystasoni tuntuu aina olevan parhaimmillaan väärään aikaan päivätyöläisen näkökulmasta, on nyt sen verran hikinen keli että harrastuksieni kannalta olisi ehdottomasti parasta valvoa öisin ja nukkua päivisin. Paras ratsastuskeli on kymmenen jälkeen illalla joka tietää väistämättä puoleen yöhön venyviä tallireissuja. Eihän siinä muuten mitään ongelmaa olisikaan mutta se taas kostautuu seuraavana päivänä työmaalla. Viiden tunnin yöunet kun ei ihan riitä. 

Sama pätee koirien kanssa. On suoranaista rääkkäystä yrittää lenkkeillä päiväsaikaan näillä helteillä. Puhti on poissa niin lenkkeilijöiltä kuin lenkittäjältäkin, joten päiväsaikaan käydään vain pakolliset "tyhjennykset", ei muuta. 

Piipin pelastan silloin tällöin päivisin talliin lepäilemään. Tosin tallikin on jo aika lämmin mutta ainakaan paarmoja ei ole kimpussa. On kivempi lähteä ratsastamaan kun heppa on saanut lepäillä. Piipi meneekin usein makaamaan ja kun tulen illalla tallille, odottaa minua siellä yleensä kovasti puruinen tamma...

Tässä sitä mennään, ties monettako kertaa. laitsalta talliin...

WP_20140725_002-normal.jpg

Eilen tuli vähän sahara fiilikset kun tuulikin oli kuuma ja rutikuiva hiekka pölysi jaloissa. Pieninkin voiman ponnistus sai hien virtaamaan valtoimenaan. Kävin neljän kieppeillä laitsalla tarkistamassa tilanteen ja laitoin samalla Piipille perjantaina ostamaani "kutina-ainetta". 

WP_20140725_011-normal.jpg

Tätä en ole aiemmin käyttänyt, ihan vieras aine siis, mutta varovaisen arvion mukaan voin sanoa että toimivalta tuntuu. Piipillä on aivan armoton kutina kaulassa ja ryntäillä. Jotain muuta piti keksiä kun summer spray ja kun lemppariani Killitchiä en tähän hätään saanut, otin koekäyttöön uuden tuttavuuden. Killitch on aivan mahtavaa mutta mahtava on hintakin nykyään. Ei ole kovin monta vuotta kun ostin viidellä kymppillä litran pullon. Nyt näyttäisi maksavan peräti 72,40€. Aika rouhea hinnan nousu! Mutta todella toimivaa kyllä on. Ja riittoisaa.

Tämän kesän myöhäisiä iltamaastoilujamme tulen kaiholla muistamaan syksyllä ja talvella tuulen ja lumen tuiverruksissa. On ollut mahtavaa taivaltaa illan viileydessä! Menee Top 5 listalle kesän 2014 tekemisissä ja kärjen tuntumaan. Muutenkin on työssäkäymisestä huolimatta ollut mahtavan kiva kesä. Piipin kanssa puuhaillessa on välillä tuntunut miltei siltä että olisi lomalla.

Jännetuppitulehdus vaivaa edelleen tamman takajaloissa vaihtelevasti. Laitan nykyään kaksiteholinimenttiä takasuojien alle, jospa siitäkin jotain hyötyä olisi.

WP_20140725_012-normal.jpg

Lenkin jälkeen levitän kylmäsavet ongelmakohtiin. Heppa ei onnu ja lenkkeilee ihan mielellään joten suunnitelmissa on jatkaa samaan tapaan, tarkkaillen mitä kestää ja mitä ei.

Eilen illalla tallireissulla nro 2 keksin ottaa LG:t mukaan kun lähdin hakemaan Piipiä laitsalta ja painuimmekin suoraan pienelle puolen tunnin maastokävelylle. Piipi oli vähän ihmeissään kun käännyttiinkin maastoon vievälle polulle eikä tallia kohti. Oli jopa vähän laiskan oloinen. Luulenpa että olisi halunnut suunnata kohti tallia iltaeväiden pariin... Maastopyrähdys oli oikein kiva. En voi tarpeeksi hehkuttaa miten rento fiilis on "römppähousuissa" tai sortseissa, lenkkarit tai crocsit jalassa ja joo, (hyi hyi) ilman hiostavaa pottaa (=lue kypärä) maleksia ilman satulaa pollen kanssa pitkin poikin peltoja ja polkuja. Nautin tästä harrastamisen vapaudesta ilman mitään paineita; spontaanisti ja vapaalla kädellä!! 

On tuo hevosen kanssa puuhailu vaan ihme eliksiiriä. Olin tallille mennessä melkoisen ärsyyntynyt kun koko päivä meni kulkiessa tehtävästä toiseen. Pientä puhdetta pukkasi heräämisestä lähtien. Lopulta notkuin lepotuolissa pihalla tunnin verran ja suuntasin tallille ysiltä. Siellä sitten Piipuskaisen kanssa rauhassa kahdestaan oli ihanan levollista puuhailla. Mieli rauhoittui.

Yksi kiva kotipuhde eilen oli kyllä se, kun tein kesän ensimmäisen mansikkakakun. 

Odottaa uuniin menoa

WP_20140726_008-normal.jpg

Uunista tulleena

WP_20140726_014-normal.jpg

Ja, ta-daa, valmiina

WP_20140726_016-normal.jpg

Kyseessä on mansikka-marenki kakku jonka väliin ei tule muuta kuin kermaa ja mansikoita. Pohja kahteen osaan, mansikat ja kerma väliin, toinen puolikas päälle ja that's it! Yksinkertaista ja hyvää! En jaksa pakertaa helteellä mitään hankalaa ja monivaiheista, eikä totta puhuakseni houkuttele viileälläkään moinen.

Onneksi minulla oli leipoessani pieni apulainen, joka, tottakai, kaapi taikina ja marenkikulhot...

WP_20140726_013-normal.jpg

Herra Koira, marenkia vähän joka puolella. Niin siinä käy kun tunkee ison kuononsa ja puolet päästään syvälle kulhoon...

Merkittävä tapahtumia viikonlopussa oli ehdottomasti se, että kuukauden kestänyt karkki-kakku-keksi-jäätelölakko päättyi. Ja täytyihän sitä jädeä tietty saada:

WP_20140726_007-normal.jpg

Mmmmm, lidlin vaaterasiirappi-saksanpähkinää... Namskis!! Annos oli pieni mutta maltillisuus oli vain hetken huumaa. Se väisyi totaalisesti yön tunteina, kun pääsin vanhaan kunnon herkuttelun makuun. Tallireissun jälkeen lusikoin tätä ihanuutta kitusiini antaumuksella. Ai että oli niin mielettömän hyvää! 

Tänään sunnuntaina en sitten aiokaan tehdä mitään ylimääräistä.

WP_20140727_007-normal.jpg

Keittiössä hääriminen tulee olemaan mínimissään ja muutenkaan en ole ajatellut luitani tarpeettomasti liikutella.

Ei turhia voiman ponnistuksia, ei-ei...

WP_20140722_026-normal.jpg

Ratsastamaan on kuitenkin pakko päästä, katsokaas immeiset, kun mulla on ihan oma ihana hobunen... Hih!

<3 Eve