Tässä pällistelee Little Miss Sunshine! Jessus sentään mikä hapannaama Piipi onkaan ollut koko viikonlopun! 

WP_20141025_019-normal.jpg

Ja tässä syy tammaraasun järkyttyneeseen mielentilaan:

WP_20141025_014-normal.jpg

Vastapäiseen karsinaan ja viereiseen tarhaan muuttanut Akseli on hänkin hivenen "sitruunainen", joten siinähän sitten eilen iltana hampaat louskui ja ovet kolisi kun "nuoripari" vietti lauantai-iltaa tallissa. Ulkona kaikki näytti suhteellisen auvoiselta. Kummallakin on oma tarha ja riittävästi tilaa niin eihän siinä mitään, mutta sitten kun pistetään vastakkaisiin karsinoihin puolen metrin päähän turpakosketuksesta, onkin kaveri yhtäkkiä aivan liian lähellä. Eikä sitä voi koskaan tietää, jos vaikka toinen tulee syömään toisen heinät ja porkkanat ym. appeet. Varmuuden vuoksi täytyy siis ottaa hurjat ilmeet ja eleet avuksi. 

Erinomaisen hyvätapaisesta ja hoidoista nauttivasta tammastani on viime päivinä kehkeytynyt luimisteleva ja huonosti käyttäytyvä eläin, mutta eiköhän tuo tuosta tokene kun tilanne rauhoittuu ja tulee tutuksi. Siinä kysytään kyllä allekirjoittaneelta lehmän hermoja, kun hobunen on taantunut jollekin esiasteelle, ja tekee kaikki mahdolliset koukut kun yrittää hoitaa tai varustaa.  

Jonkin aikaa nyt seuraillaan, mutta jos tilanne ei muutu, täytyy tehdä jotain järjestelyjä tallissa. Minulle on hevosen kanssa touhuillessa äärimmäisen tärkeää rauhallinen ja rento yhdessä olo, ollaan sitten ratsain tai hoitotilanteessa ja yritän kaikin tavoin siihen pyrkiä. Pyrin eliminoimaan tarpeettomat häiriö- ja stressitekijät ja järjestää arjessakin kiireetöntä aikaa hevosen kanssa. Ihan parasta on vaan kaikenlainen extempore puuhastelu ja sen mukanaan tuomat hyvät fiilikset. Usein tallilta lähtiessä on itselläkin rauhallinen ja hyvä olo ja "maailman myrskyt" on tuhat kertaa helpompi kohdata. Voi kunpa saisinkin sen oman tallin pihan perukoille, että voisin rauhassa elää kaiken vapaa-aikani eläinteni kanssa, niin koirien kuin hevosen.

Tässä meidän "nurkka", aamutalli valmiudessa:

WP_20141025_021-normal.jpg

On aamuheinät ikea kassissa, pinkissä ämpärissä kaurat ja loimikin odottelemassa seuraavan päivän ulkoilua. 

********************************

Tallilla meni tunti tolkulla aikaa niin lauantaina kuin sunnuntainakin. Aamupalan voimin jaksoin pitkälle yli iltapäivän. Tänään taisin syödä aamupalaa kymmenen maissa. Se piti sisällään smoothien, johon laitoin banaanin, mustaherukoita ja Lidlin rahkajogurttia.  Söin myös toasted cheesesandwichin kahvia unohtamatta. Seuraavan kerran istuin sitten ruokapatojen ääreen kuuden tietämillä. Tein couscousia ja lämmittelin kieltä. Ei kovin terveellistä tuollainen kahdeksan tunnin ruokapaussi, mutta tallilla saa tunnetusti aikaa kulumaan, eikä nälkää aina edes huomaa. Niin ja onhan siellä kuivaa leipää ja porkkanoita jos liikaa huikoo... Tarha tuli siivottua tänään ja siihen sainkin kulumaan rutkasti aikaa. Nyt kun pakkaset hieman hellitti, piti tarttua toimeen ja olihan sitä tavaraa ehtinyt kertyä. Onneksi Piipi on siisti ja tekee tarpeensa kahteen eri nurkkaan. Ei tarvitse pitkin tarhaa juosta "peetä" etsimässä. Vein myös useamman kasan tarhaan kertyneitä heiniä pois ja sitä tehdessäni onnistuin iskemään kottarin reunan täydellä voimalla vasemman jalkapöydän päälle. Tuntui "aika kivalta"... Kipeä se kyllä on, mutta tuskinpa murtunut, sillä kävely onnistuu ihan kohtuullisesti.

Koirat, koirat, koirat. Voi että miten onnettoman omistajan on arpa teille heittänyt! Olen kertakaikkisen huonosti rakkaita mussukoitani hoitanut, taas jälleen kerran. Eilen otin iltatalliin mennessäni kuitenkin varmasti jo totaalisen tylsistyneet koiruudet mukaani ja kävimme "seikkailemassa" pilkkopimeässä Lemmenlaaksossa:

WP_20141025_023-normal.jpg 

Siellä tuli vastaan tämmöinen ilmestys:

WP_20141025_026-normal.jpg

Päästiin pelottavan juurakon kuvatuksen ansiosta hyviin Halloween fiiliksiin. Spooky vai mitä...?

Nyt on kello kolme varttia vaille puolen yön. Koirat odottelee eli iltaulkoilu kutsuu. Ei noita minun koiraulkoilujani enää parhaallakaan tahdolla voi oikein lenkeiksi nimittää. 

Hyvää yötä, tsemppiä ensi viikolle!

Eve