Hepat ovat nyt olleet vihreällä viikon. Yöt menee edelleen tallissa mutta heti aamusta kaikki viedään laitumelle. Tammat ovat onnistuneet kaluamaan koko laitumensa aika tarkkaan ja heidät siirretäänkin ilmeisesti huomenissa uudelle pläntille.

WP_20150517_08_35_21_Pro.jpg

Piipi on jo päässyt osaksi porukkaa, eikä ole ainakaan minulle mikään yllätys, että on ottanut oman paikkansa johtajatammana.  Ratsain ollaan nyt kiltisti menty eläinlääkärin ohjeistuksen mukaan kävelylenkkejä koko viikon. Kohta puoliin päästäänkin aloittelemaan palautumaan ns. normiliikuntaan. Kentälle tekisi mieli (outoa!?) enkä pistäisi pahaksi pientä lennokasta laukkapätkääkään.  

WP_20150516_19_30_41_Pro.jpg

"Kyllä tallinpihastakin naposteltavaa löytyy" meinaa Piipi.

WP_20150516_19_41_37_Pro.jpg

"Mitäh, ai pitääkö jo lopettaa, vähän aikaa vielä haluan syödä, jookos" 

WP_20150516_19_40_00_Pro.jpg

Tänään suuntasimme kävelylenkillämme hautausmaan metsään. Piipi oli jo hoitotilanteessa tosi tyytyväisen oloinen ja rento. Viime viikkojen kiukutteluista ei ole ollut vähään aikaan tietoakaan. Taitaa olla tämän kevään ensimmäinen kunnon kiima menneen talven lumia.
Ennen kuin otin Piipin laitumelta, purin tamman "sairaslaitsan" pois. Tallille käveltiin pitkän kaavan kautta, sillä Piipi sai syödä matkan varrelta pellon laidasta vihreää sen minkä halusi. 

Meillä oli oikein leppoisa ja mukava ratsastuslenkki. Keli oli mitä parhain ja olisin voinut vaellella ikuisuuden. Joskus sitä ihan pakahtuu siitä, miten tärkeä ja rakas tämä hevonen minulle onkaan! 

WP_20150517_17_41_49_Pro.jpg

Siinä se viikonloppu taas hurahti tallilla ja kotihommia tehden. Rakas poikani kävi kylässä sunnuntaina ja perjantaina pistäydyin vihdoin ja viimein Hööksillä käyttämässä synttärilahjaksi saamani lahjakortin. Mukaan tarttui kokonaista kaksi hevos/ratsastustakkia, sillä jotkut takeista sattuivat olemaan sopivasti tarjouksessa. Vaikka ratsastelen usein verkkareilla, on pakko rehellisyyden snimissä tunnustaa, että ratsastaminen on vieläkin kivempaa nyt, kun on kunnon ratsastushousut, kevyt kyprärä ja hyvät ratsastuskengät sekä tietysti myös tarkoitusta varten tehty takki. 
Lahjakortin lopuilla ostin Piipille harjan, jossa on varsi ja varressa keskellä pehmeää, puristeltavaa materiaalia, josta on hyvä pitää kiinni.

Kaiken muun touhuilun lisäksi olen viikonlopun aikana ahkerasti hyötykäyttänyt myös netflixiä, sillä sanoin äskettäin sen irti, ja viime hetket ovat nyt käsillä. Seuraan tällä hetkellä hieman lapsellista sarjaa, "Make it or break it".

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille,
Eve