Koiruuksien kanssa lähdettiin aamupäivällä tutkimaan taas kerran yksi lupaavan näköinen tienpätkä. Valitettavasti sekään ei johtanut mihinkään vaan lopulta oli pakko kääntyä takaisin tulosuuntaan. Olen kovasti yrittänyt löyttää  metsälenkkiä jossa voisi myös ratsastaa, mutta toistaiseksi tuloksetta. Hiekkateitä on kilometritolkulla mutta juuri nyt ne ovat melkoisen kovia ja kivisiä. 

Tämänpäiväisen lenkin varrelta löytyi kuitenkin Tuusmäen erän kota halkopinoineen. 

WP_20150827_004.jpgWP_20150827_003.jpgWP_20150827_002.jpg

Monaa kiinnosti kovasti moinen mökki. Samalla sain napsittua kodan pihalta muutaman kuvan tytteleistä. 

WP_20150827_006.jpgWP_20150827_018.jpgWP_20150827_014.jpgWP_20150827_016.jpgWP_20150827_011.jpgWP_20150827_012.jpg

Meillä täällä Rantasalmella satoi eilen vasta illalla/yöllä, ja aamulla sateet olivat jo hellittäneet, kun taas menin aamutalliin. Päivät ovat lähteneet rytmittymään tietyllä tavalla ja tiettyyn järjestykseen ihan huomaamatta. Ensin menen aina talliin, annan hepoille pienet väkirehusatsit, käyn täyttämässä vesikipon ulkona, katson että heinäverkoissa on syötävää ja sitten otan hepat ulos. Ennen ulosvientiä harjailen enimmät kuivikkeet pois ja laitan ötökkämyrkyt. Kun hobused ovat pihalla, lakaisen enimmät sotkut tallin käytävältä ja pistän tallin kiinni että säilyy viileänä. Tässä vaiheessa otan koirat sisälle ja laitan niiden aamusapukat, jonka jälkeen on oman aamukaffen aika. Katselen usein aamutv:tä samalla, relailen hiukan ja sitten lähden koirien kanssa lenkille tai pihahommiin. 

Täällä on vielä paljon raivattavaa pihalla, joten tekemistä riittää. Puolen päivän aikoihin siivoan tallin, laitan sisääntuloheinät valmiiksi ja täytän vesiämpärit. Joudun siirtämään hevosten vesikipot pois lattiatasosta, sillä kumpikin sotkee vesikipponsa kuivikkeeseen, heinään ja ties mihinkä möhnään. Minulta löytyi varastoista aiemmin Piipille ostamani flatback ämpäri ja sitä varten tarkoitettu teline, jonka asensin Nipan karsinaan, ja toisen saan viikonloppuna, kun äippä tulee visiitille. Puhelintilasin ämpärin ja telineen Tuusulan puuilosta ja siellä se nyt odottelee kassalla noutamista.  .

Koirat ovat asettuneet tänne maalle vallan mainiosti. Osaavat sukkuloida arjessa kätevästi, eivätkä vaadi kolme lenkkiä päivässä, vaan osaavat tehdä tarpeensa itsenäisesti. Käyn kuitenkin vähintään kerran päivässä pitkällä,lenkillä, sillä en todellakaan aio jättää koiria pelkän pihaulkoilun varaan.

Hepat tulevat toimeen keskenään todella hyvin, ja tallissa on sen verran järjestystä että siellä on nyt jouhevaa puuhailla. Toki parantamisen varaa on mutta sen ehtii sitten myöhemmin. Nipan kanssa me vielä tutustutaan toisiimme ja lähdetään nyt pikkuhiljaa liikkumaan. Ruuna on seissyt useamman kuukauden, joten kunto ei ole huipussaan.  Piipi taas on edelleen kuntoutuksessa lihasrevähtymästä johtuen, joka tarkoittaa sitä että kävelylenkit jatkuu. Olen nyt hieman pidentänyt niitä, tosin Piipi tuntuu olevan sitä mieltä, että voisi sitä jotain muutakin askellajia mennä kuin käyntiä. Kaiken kaikkiaan hevoset vaikuttavat melko tyytyväisiltä ja rauhallisilta, joten taitavat viihtyä täällä ihan hyvin. 

Palaillaan asiaan, 
Eve