Sairaalasta kotiutumisen jälkeen, on suuri osa ajastani kulunut tallilla. Piipi on yöt sisällä, kun parantelee lihasrevähtymää, ja tarhaakin itsekseen, joten sitä on päässyt taas pitkästä aikaa karsinansiivoushommiin. Taidetaan elää Piipuskaisen kanssa jonkinlaisessa symbioosissa, kun saikkuillaankin samanaikaisesti...

Aamut alkaa yleensä sillä että menen tallille, ruokin Piipin, ja kun ötökkämyrkyt on levitetty, pääsee toipilas tarhaan. Aamuruokana on yleensä greenmixiä 2 dl ja saman verran kauraa. Kävin tänään hakemassa 15 paalia kuivaa heinää, kun sitä menee nyt enemmän hevosen ollessa yöt sisällä.

Päivällä käyn lisäämässä/vaihtamassa vettä ja katson että Piipillä on kuivaheinää tarpeeksi. Talvitarhoissa on syötävää vain muodon vuoksi, joten lisäksi pitää laittaa kuivaa tarjolle. 

Illalla on harjausta, kuumeen mittausta ja lääkitystä yms. hoitotoimenpiteitä sekä tietysti ruokinta. Iltaruokana on tällä erää 2 dl greenmixiä, 2 dl kauraa, 2 dl yrttejä ja 1 dl pellavaa. Yrttisekoituksena on "kesäkivennäinen" Better Electrolyte, 

Olen myös syötellyt vihreetä Piipille pariin otteeseen päivän aikana. Siinä tule samalla neidille hieman kävelyä, mikä ei tee pahaa revähtäneelle lihakselle.Tai no, enemmän tämä taluttelu kyllä muistuttaa verkkaista maleksimista kuin kävelyä. Samalla voi sitten seurustella kavereitten kanssa.

WP_20150809_21_49_27_Pro.jpgWP_20150809_21_49_07_Pro.jpgWP_20150809_21_46_14_Pro.jpg 

Aika usein koirat ovat mukana, mutta niitä áivan ilmiselvästi kyllästyttää Piipin verkkainen laiduntamiskävely, eikä mikään ihme kun matkan teko on enemmän kuin hidasta. 

On aivan älyttömän mielenkiintoista seurata hevosen syömistä ja sitä mikä tienvarren tarjonnasta kelpaa ja mikä taas ei. Hiirenvirnat ja apilat sekä sellainen paksulehtinen heinän ja kaislan sekoitus ovat tämän hetken ykkössuosikkeja. Hevonen ei todellakaan syö mitä tahansa vaan tarkkaan valikoi sapuskansa vaikkei se siltä aina näytäkkään kun suu jauhaa tasaiseen tahtiin. 

WP_20150809_21_47_20_Pro.jpg

Nyt täytyy mennä hammaspesulle ja tutimaan. Että huomenna pääsee hyvissä ajoin ylös kun velvoitteet ja antibiootit kutsuu. 

Ciao 4 now,
Eve