Olen ollut jo pidemmän aikaa melkoisen ärsyyntynyt siitä, etten osaa tehdä täällä maalla oikein mitään. Paikka missä asustan, on maatalousyrittäjien ja metsänomistajien aluetta. Täällä ei ole ns. tavallista omakotiasumista tai pientiloja muita kuin se missä asustan; elo ja olo tapahtuu maatalouden ehdoilla. Kaikilla on tarvittavat välineet ja osaaminen erinäisiin päivittäisiin askareisiin, joita omalla tilalla pitää suorittaa. Itse olen ihan kädetön enkä sen puoleen omista edes promilles osaa siitä työkalumäärästä joita tarvitsisin. 

Siitä syystä olenkin erityisen ylpeä kun sain tehtyä hevosille ruokinta-astian. 

WP_20150906_006.jpg

Homma meinasi kaatua rautakangen puutteeseen, mutta sitten keksin käyttää avuksi koira-aitaan varten ostamiani tolppia, jotka voi lyödä suoraan maahan. Näin sain aikaiseksi pienen kolon alun tolpille ja onnistuin lyömään ne lekalla maahan. Tolpat tukevat kompostikehikoista tehtyä häkkiä ja se pysyy nätisti ja tukevasti pystyssä. Hevosetkin ovat jo sitä testanneet. 

WP_20150906_004.jpg

Kyllä tuli hyvä fiilis kun sai jotain tehtyä ihan itse ilman apua. Ehkä minusta vielä jonkinlainen maalainen tulee...

Olen yrittänyt valmistella ja siistiä pihattoa sitä varten että tulee huonommat kelit ja mahdolliset pitkät työpäivät. Näin ollen hepoilla on paikka mihin mennä suojaan ja missä heinät säilyy kuivina ja syömäkelpoisina Kävin hakemassa pihattoa varten puruja läheiseltä sahalta ja sain ne ilmaiseksi!! Olin aika yllättynyt tuollaisesta avokätisyydestä.

WP_20150907_007.jpg

Tältä tontilta ei tekeminen ihan heti lopu. Jokapuolella on kasoittain rojua, maatunutta ja mädäntynyttä "vaikkamitä". Olen hieman yrittänyt siistiä ympäristöä, mutta aika haasteellistahan se on kun pinoissa on myös painavia pölkkyjä yms. Kuvaavaa rojujen moninaisuudelle on se että olen löytänyt jopa hammaslääkärin täppäin-instrumentin maasta! Tänne tarvitsisi useamman roskalavan ja jonkun romujen kerääjän siivoamaan paikat!

WP_20150907_005.jpgWP_20150907_004.jpgWP_20150907_003.jpgWP_20150907_002.jpgWP_20150907_001.jpgWP_20150907_006.jpg

Tuossa viimeisessäkin kasassa on kokonaisia puunrunkoja, jotka eivät liikahda mihinkään minun käsivoimillani! Roskia voisi polttaa, mutten uskalla kun pelkään että koko tontti syttyy tuleen. Ei siis tekeminen lopu kesken täällä mutta apukäsiä tarvittaisiin. 

Summa sumarum, maalla asuminen, hevoset omassa pihassa, pitää mahdollistuakseen sisällään aikamoisen paljon hommaa ja kaikenlaista tekemistä. Ratsastus on vain pienen pieni osa kaikkea. Tietty jos on paljon rahaa, voi alunperinkin hankkia itselleen sellaisessa kunnossa olevan, hienomman paikan jossa työn määrä on vähäisempi. Minulla ei kuitenkaan ylimääräistä ole, ja hevosen pitäminen muutenkin tarkoittaa kieltäytymistä lähes kaikesta muusta tekemisestä. Hyvästi leffat, bilettäminen, matkustaminen, ulkona syönti, kahvilla käynti, shoppailu ja muut vastaavat huvit.

Mutta tervetuloa ihana elämä omien hevosten kanssa, omalla tavallaan!
Eve