Aamulla, päivällä, illalla; koko ajan pimeää. No, onneksi on keksitty lamput ja nyt kun ostin otsalamppuuni taas jälleen uudet paristot, ei voi paljon valittaa kun tuntuu että lamppu valaiseen koko metsän!! Me liikumme kesät, talvet, syksyt, keväät yhtä lailla metsässä, pimeää tai ei. Olen jo vuosien ajan tottunut samoilemaan pimeässä ja lisää hyviä puolia keksiäkseni voin sanoa että melkoisen rauhassa saa lenkkeillä. Koiria ei myöskään tunnu haittaavan joten ei kai tämä nyt sitten pahinta mahdollista aikaa ole. Ja toisaalta oma vika kun herään yhdentoista pintaan...

Täällä Oitissa alkaa "ulkonaliikkumiskielto" puolen yön aikaan kun suurin osa katuvaloista sammutetaan. Ainoastaan autioitunutta lännen kaupunkia muistuttavan Oitin pääkatu(?) on valaistuna. SInne eksyimme eilen illalla kun normi iltaulkoilu vähän laajeni lukion puoli laittomilta nurmikkoalueilta. Puolilaittomilta siksi että edellä mainitut viheriöt ovat reunustettu koiran ulkoilutuskielto merkeillä, joita en enää suuremmin kunnioita. Jos mukulat saa heittää kaikki roskansa maahan ja pitkin poikin nurtseja, on turha kenenkään tullaan koirista urputtamaan. Ja täytyy sanoa että urheilualueita Oitissa totisesti on mutta käyttäjiä en niissä juuri ole kovinkaan runsaasti nähnyt harvoja kertoja lukuunottamatta.

Kylän läpi siis puolen yön paremmalla puolella taivaltaessani tuli sellainen "oitin kuningatar" fiiilis kun ketään muuta ei näykynyt eikä kuulunut kun paikallinen juottolakin oli kiinni. Huvitti, kun oikein säikähdin kahta kundia s-marketin pihalla pimeässä autoineen; mitä ihmettä, ihmisiä liikkeellä, elämää oitissa. Oh my god!!!??

Kohta tämä kuningatar kuitenkin sanoo hasta la vista Oitille. Puoli vuottä tässä kylässä riitti mulle. Huono karma! Taatusti asukaslukuunsa suhteutettuna yksi suomen roskaisimpia kyliä! Melkoisen sisäänpäin kääntynyt mesta jossa uusia tuijotetaan oikeasti SUU AUKI kaupassa asioidessa!! Valittajia, urputtajia, merkitseviä katseita, tyhjiä liikehuoneistoja, huonosti käyttäytyviä pikkukoiria välinpitämättömine omistajineen, pihoiltaan karkailevia isoja koiria, juoppoja, roskia ja hajotettuja pulloja,kaikki tuntee kaikki, mitä muuta?

Nyt kuitenkin kaivan Pollyannan sisältäni ja pakkohan se on tuollaisen valittamisen jälkeen kun kaikessa on aina jotain hyvääkin. Olen kohdannut muutaman oikein ystävällisen ihmisen puolen vuoden aikana ja autokorjaamossa oli loistava palvelu ja mukava fiilis asioida MUTTA ennen kaikkea jään kyllä kovasti kaipaamaan hyviä lenkkimaastoja!! On metsiä, peltoteitä, harjuja, hiekkakuoppaa, pururataa ym. ym. Kun olen sellainen "kyllästyjä" enkä jaksa rampata samoja polkuja koko ajan, olen kovasti nauttinut vaihtelusta. Immeiset tuntuvat ulkoiluttavan koiriaan lähinnä keskustassa ja aika moni ei ollenkaan (kuten viitalantiellä jossa haukku raikaa ja koirat on aina pihoillaan naruissa kiinni, varsinkin se yksi säälittävä tien alkupäässä ketjussa louskuttava paavo-koira jonka kohdalla tulee mietittyä onkohan meno ihan laillista...), niin aika rauhassa olemme saaneet vaeltaa. Mielestäni on tärkeää että asuinpaikkani lähistöllä on myös ns. lähilenkkimesta aamuja ajatellen. Eli siis sellainen hyvä mesta jossa koirat tekevät tarpeensa ja saavat hieman juoksennella vapaana ennen kuin jäävät koko työpäivän ajaksi kotiin.

Nyt painumme siis ihmisten ilmoille kaupunki olosuhteisiin joka tarkoittaa kuraa ja vaikeasti tavoitettavia metsiä. Mutta samaisessa paikassa olen asunut viiden koiran lauman kanssa joten kyllä siellä elämä varsin hyvin onnaa, tiedän sen!!

Nyt meen kattomaan leffaa ja syötän koirille loput possun kielestä. Salute täältä laatikoitten keskeltä... E