Auringoista kaikista paras on ehdottomasti se kevään ensimmäinen todellinen joka oikeasti lämmittää. Siitä jotenkin nauttii pitkän talven jälkeen kaikista eniten. Tänään oli sellainen päivä. Lepäilin viime kesänä ostamassani aurinkotuolissa ainakin tunnin auringosta nauttien, taisin lähes torkahtaa ja oli niin ihanan lämmintä! Päivälenkki meni T-paidassa ja aivan hyvin tarkeni. Ihmettelen kyllä kun monella ulkoilijalla oli päällä tuulipuvut ja jopa pipot!

Tänään oli sellainen nukuin pommiin päivä, pitkästä aikaan. Tai oikeammin nukuin siis eiliset iltalenkit pommiin. Heräsin sohvalta aamulla ennen viittä ja lähdin koirien kanssa ulos samantien. Työviikon jälkeen pitäisi ottaa vähän iisimmin perjantai mutta nyt kävi niin että taisin olla hieman liian ahkera pyykkituvassa ramppaamisineen ja muine kotitöineni ja se kostautui simahtamisena. Kävimme n. 1,5 h:n "pienen" aamulenkin. Oli suhteellisen "pirtsakka" keli mutta linnut lauloi ja aurinko pilkahteli jo lupaavasti.  Lenkin jälkeen en enää viitsinyt mennä nukkumaan vaan keittelin kahvit ja puuhailin erinäisiä kotihommia, katsoin  netti tv:tä ja lopulta lähdin aamupuuron jälkeen salille kympiksi.

Olisi kyllä totta puhuakseni kannattanut mennä aamulenkin jälkeen vielä hetkeksi koisimaan kun olen ollut melkoisen väsynyt tähän asti. Siksi varmaan oli erityisen ihana kölliä pihalla auringosta nauttien. Tuli sellainen totaalisen rento olo kun kellui unen rajamailla ihanassa lämmössä.

Koirat ovat olleet pihalla melkein koko päivän ja uusi, vappuna värkkäämämme aita toimii loistavasti. On kiva kun voi pitää ovea auki eikä tarvitse vahdata koko ajan koirien perään. Pihan kanssa on vähän työstämistä kun edellinen asukas on jättänyt nurmikon hoitamatta ja kuiva, ruskea ja pitkä heinä on lakoontunut vähäisen vihreän päälle joka yrittää kasvaa. Olen trimmerillä poistanut kuivuneen heinän niin tarkasti kuin mahdollista ja toivon että nurtsi on jossain vaiheessa kesää vihreä eikä jää ruskeaksi...

Huomenna aion mennä salille ja puuhastella sitä sun tätä koirien kanssa sekä kotihommien parissa. Onneksi on vielä sunnuntai... Ja toivottavasti aurinkoinen sellainen!