STRADIN klinikkareissu on nyt tehty ja kyllähän sieltä valitettavasti löytyi vaikka mitä. Oikeassa etujalassa on krooninen hankkarivaiva eli hankositeiden haarautumissa turvotusta ja vasemmassa etujalassa taas syvän koukistajajänteen vaurio. Kaveri on antanut kaikkensa radalla ja juossut rammoilla koivillaan vielä tämän vuoden heinäkuussa tosi kovaa! Patti jalassa on jännetuppitulehdus. Jalat ultrattiin ja kaviot kuvattiin kengittäjää varten.

003-normal.jpg002-normal.jpg

Kengityskin on hevosraukalla aivan päin peetä ja nyt saatiin ohjeet kengittäjää varten. Oikeanlainen kengitys saattaa omalta osaltaan helpottaa paljonkin Stradin oloa. Nyt on ohjelmassa neljän viikon kävelyrupeama ja sitten voi kokeilla kestääkö Farfarin räpylät ollenkaan mitään muuta. Toivon tosi paljon että saan kaverista jonkinlaisen harrastushepan vaikka ennuste ei ole kovin hyvä. Tässä vaiheessa tosin on vielä vaikea sanoa toipumisesta mitään varmaa.

Ultrauksen ja kuvauksen lisäksi kavio puudutettiin joka sekin jo auttoi liikkeessä. Lopuksi kavionivel piikitettiin (oej) kortisonilla. Stradi oli tosi kiltisti ja asiallisesti kaikki hoitotoimenpiteet ja saikin siitä kehuja. Pikkasen kuitenkin jänskätti kun tuli "aika monet" paskat hyvinkään hevossairaalan käytävälle... Ai niin ja meinasi unohtua että hampaat raspattiin myös. Sieltä löytyikin huikeat piikit!

Loppupäivä oli koppihoitoa ja tänään sitten pääsi ihan normaalisti ulos tarhaan. En raaskinut ratsastaa kengityksestä johtuen joten syöttelin kaverille vihreetä jota on vuoden aikaan nähden mielettömästi takapelloilla.

015-normal.jpg

Voiko olla totta että on kohta jo lokakuu ja pellot näyttää tältä!

Syöttelyn lisäksi taluttelin Stradia ja otin alkeellisia maastakäsittelyharjoitteita kentällä. Hieman oli kaveri lievästi happamana tänään. Ylimääräistä rauhattomuutta lienee aiheuttanut omalta osaltaan myös kipakka tuuli...

Ja jottei ihan Stradin varaan eläinlääkärillä käynti jäisi niin Mona Monsteri käväisi illansuussa Järvetissä näyttämässä vuotavaa silmäänsä jossa havaittiin "normaali" sidekalvontulehdus.

005-normal.jpg

Nämä tarttui Monan matkaan tohtorilta

Loppukevennykseksi syyskuun sekalaiset alaotsikolla menevät otokset:

IHANAA VÄRILOISTOA

007-normal.jpg

IHANAT SAAPPAAT...

006-normal.jpg

IHANA HERRA KOIRA LEMPI (KERJÄYS) PAIKALLAAN

004-normal.jpg

IHANAA, RAUHAISAA YÖTÄ!

008-normal.jpg

Cheerio!

Eve <3