Aika kulkee juuri nyt sellaista kyytiä että aina on vaan vaikeampi ymmärtää mihin ihmeen väliin tähän saisi ahdettua vielä työpäivän. Koko ajan on vaan aamu tai ilta. Olen mitä ilmeisimmin saavuttanut näinkin nopeasti jonkinlaisen lomafiiliksen. Ei paha. Asiaa on varmaankin avittanut luontainen haluni olla menemättä töihin ollenkaan. Tiedän että pakkohan se on jossain vaiheessa astua sorvin ääreen, mutta juuri nyt ajatus tuntuu melko kaukaiselta. Olen vasta toipumassa muuttoruljanssin vaikutuksista ja mielessäni askartelee vaikka minkälaisia ajatuksia ja suunnitelmia eikä niistä mikään liity työntekoon...

Tänään piti mennä Kiraaffin luo Liikkalaan vaan enpä mennytkään. Sen sijaan lähdimme kaiman kanssa katsastamaan pitkän kaavan mukaan kaikista potentiaalisimman talliehdokkaan. Talon emäntä oli paikalla ja hän muisti minut vielä vuosien takaa jolloin toinen heppani Urkki asusteli tällä tallilla. Sittemmin paikka on muuttunut itsehoitotalliksi jota "hallinnoi" talon pohjanmaalla asuva tytär ja pyörittää hevosenomistajat yhteistuumin. Aamu ja iltatallit ketjutetaan asianosaisten kesken ja jokainen siivoaa oman pollensa karsinan ja laittaa sapuskat valmiiksi. Hintaan kuuluu heinä ja kaura sekä kuiviketurve. Miinuspuoliin kuuluu lämpimän veden ja vesarin puute ja plussiin taas rauhallinen, hevosystävällinen ilmapiiri sekä mahtavat maastot. Kenttäkin on olemassa, ei mikään kummoinen mutta jonkinlainen kuitenkin.

Sen verran suunnitelmissa edettiin että varasin Stradille karsinan alustavasti. Apua!! Varasin siis karsinan!! IIIks!

Paikalla ollut tallilainen ohjeisti varaamaan paikan takatallista vaikka toinen puoli olisi valoisampi ja sieltä vapautuisi karsina kuun vaihteessa kun hänen kertomansa mukaan talli-ilma on paljon parempi takaosastossa. Siellä ei tällä hetkellä asu kuin 2 heppaa joten Stradi olisi kolmas. Pitäisi käydä siistimässä karsina eli pesemässä ja kalkitsemassa ennen kaverin tuloa ja sitten koittaa jotenkin kohtuullistaa kaikki mitä pitää hankkia. Vesiastia sisään ja ulos, ämpärit aamu ja iltasapuskoille, pari heinäverkkoa, jonkinlainen perussetti hoitotarvikkeita, suojat, putsit, satula ja kaikki siihen kuuluva, etc.,etc. Täytyy katsoa mitä Stradin mukaan saa ja sitten vaan ostaa loput. Kaikki ylimääräinen on karsittava kun hankittavaa on pilvin pimein ja sitten vielä muita hoitoon liittyviä kuluja tiedossa. Oikein hirvittää kun ajatteleekin sitä rahanmenoa.

Taas alkaa siis hevoselämä, epävarmuuksine kaikkineen, mutta on se kyllä sen arvoista kuitenkin!! Toivon että en taas rupea luuhaamaan tallilla siihen malliin että koirat jää paitsioon. Tästä syystä olen vuokraajaakin ottamassa kuvioihin mukaan. Haluan pari tallivapaata päivää ja riittävästi aikaa dogien kanssa ettei huono omatunto ala kolkuttamaan. En suostu mihinkään riittämättömyyden tuntemuksiin tällä kertaa.

Tallin pihan/tontin ympäri menee hyvä "lenkki" joka käveltiin tänään even kanssa ympäri. Sitä voi hyödyntää talvella kun on pimeää; on varmaan ainakin 1,5 kilsaa pitkä. Jos ei viitsi pimeällä lähteä maastoon, saa polle ainakin jotain liikuntaa.

Koirat pääsi iltapäivällä lenkille mattensa nuoruuden maisemiin, mäyräojalle ja puolimatkan tielle. Kun olin pieni tytön tyllerö, kävin mäyräojalla hoitelemassa Viljasten heppoja muutaman vuoden ajan. Sittemmin on tien varteen ilmestynyt useampikin talli mutta myös ratsastuskielto lähes joka paikkaan. Tämä kielto tuli siinä vaiheessa kun ratsastuskoulu aloitti toimintansa vanhankylänniemessä. Sitä ennen ajelimme hepoilla vailla rajoitteita ja hiekkateitä oli mistä valita. Muutamalla asukkaalla on nurja suhtautuminen hevosiin ja tästä syystä mäyräojan pollet on jumissa omalla tiellään jos eivät mene pyöräteitä pitkin puolimatkantielle missä sielläkin on kuulemani mukaan vähän hurja meininki joistakin asukkaista johtuen. No, koirien kanssa siellä saa vielä edelleenkin liikkua joten mehän liikuimme. Auto jätettiin vanhikseen kesäteatterin parkkipaikalle ja meidän "pack" käveli edellä jo monesti mainitut tiet päivälenkiksi. Ilma oli suorastaan kuuma. Sortsit olisi pitänyt olla jaloissa. En valita missään tapauksessa! Summer lingers on!!

Huomenna pukkaa työhaastattelua sekä visiittiä poikani luo kun en ole uutta asuntoansa vielä ehtinyt nähdä. Torstaina menee focus huoltoon ja ak mitä todennäköisimmin siivoamaan Stradin tulevaa asumusta. Viikonloppuna kutsuu Liikkala ja ajattelin myös pestä Kiraaffin. Sitten voisi minun puolestani tulla herra hevonen tänne niin päästäis alkuun. Jännää, mutta nyt on aika pistää tämä toosa kiinni, käyttää koiruudet iltaulkoilulla ja lopulta mennä nukkumaan .

Öitä!

Eve<3