Ilta on saapunut Järvenpäähän...

101-normal.jpg

...ja on tullut aika kirjoitella viikonlopun kuulumisia. 

PERJANTAI

Tänään nousin aikaisemmin kuin naapurin kukko! Olimme nimittäin tallikaverin kanssa sopineet aamuisesta maastolenkistä joten kampesin itseni ylös hyvissä ajoin, käytin koirat ulkona ja ruokin, keittelin puurot ja kahvit itselleni ja suuntasin Paippisiin. Kun saimme hepat ja ulos ja omat talliaskareemme tehtyä, oli aika hakea omat pollet sisään. Stradillahan oli sitten VTJ paksuna tukkina ja keksitään nyt vielä oikeeseenkin takajalkaan jotain niin voi alkaa jo puhua jalattomasta hevosesta!!

Kaksi vapaata oli takana ja Stradi ei ontunut joten varustin kaverin ja suuntasimme maastoon. Kylmäyssuojat laitoin likoomaan että saataisiin käyttöön lenkin jälkeen. 

Ennakkotiedoista poiketen oli lenkkiseurana ruunapoika Rauli, lämppäri hänkin ja saman värinen vielä. Meidän tallilla hallitsee LV:t mennen tullen kun seitsemästä hepasta viisi on lämpöisiä!! Jaskaa lukuunottamatta vielä punaruunikoita kaikki. Saattoi olla että Stradia harmitti jonkin verran ettei saanutkaan naisseuraa Ladystä, mutta veikkaan että Raulikin kelpasi sillä Vaari oli kertakaikkisen tyytyväisen oloinen kaverin mukana olosta. Käytiin Lemmenlaaksossa käpyttelemässä pieni varvi ja tunti siinä taisi mennä. 

Kun tultiin takaisin, oli turvotus Stradin jalassa jo lähtenyt sulamaan pois. Kylmäsin jalan ja laitoin linimenttiä koipeen. Päätin että laitan yöksi animalintexin varmuuden vuoksi ja sehän onnistui hyvin kun mulla oli iltatalli tänään. Iltatalli sujui leppoisasti. Perjantain iltatalli on yleensä rauhallinen, olen huomannut. Saa rauhassa puuhastella itsekseen. Tänään oli myös kaksi heppaa jo sisällä joten sekin nopeutti hommaa. 

LAUANTAI

Mulla oli aamutalli tänään.Tallikaveri oli jo ehtinyt ruokkia pollet kun oli ajoissa omiaan hoitamassa joten minä vein vain hepat ulos. Kaikki meni ilman takkia kun päivästä oli tulossa aurinkoinen ja selkeä. 

Hepsukat aamupalalla 

100-normal.jpg

Ennen aamutalliin lähtöä käyn muuten aina forecan ja ilmatieteen laitosten sivuilla tsekkaamassa täsmäsään joten tietää suurinpiirtein minkälainen päivä on tiedossa eli siis tarvitseeko loimittaa. Käytävät lakaistuani lähdin takaisin kotia ja moccamasteria kohti... Aah, kahvia!!

Päivällä oltiin extempore maastossa Jaska papparaisen kanssa. Olivat juuri Jaska ja omistajansa lähdössä kun tulin tallille joten tuppasin mukaan. Keli oli aurinkoinen ja ruunapojat reippaita, kyllä kelpasi maastoilla. Lenkin jälkeen siivosin karsinan, laitoin heinät ja vedet sekä sapuskat valmiiksi ja tietty iltaporkkanat Vaarin kuppiin ennen kuin lähdin kotiin.

Vaarin pellavat likoomassa

044-normal.jpg

Olin kyllä aika jäässä maastolenkin seurauksena, varsinkin varpaat!! Niitä lämmittelin patteria vasten ainakin viisi minuuttia ennen kuin pystyi loput tallihommat hoitamaan. 

Päätin lopettaa Stradilta esikuivatun heinän kokonaan kun oli kaverilla hieman pakki löysä ja tuotokset vihertäviä, siis vain hieman, mutta riskejä ei enää oteta tässä asiassa. 

Koirat pääsi illalla lenkille pitkän kaavan kautta ja seikkailimme tutuissa Tuusulanjärven rantamaisemissa n. 1,5 h. Joku ukko tuli kiljumaan kun colliet oli vapaana. Keksin ruveta teeskentelemään ulkomaalaista ja puhuin englantia. Ukon sanallinen tulva hyytyi siihen...Hih, kun oli hauskaa! Samalla Dumle haukkui kumeasti joten ei se ukko kovin lähituntumaan viitsinytkään tulla. Kieltämättä kyllä pelästyin kun tämä äijänriepu tuli yhtäkkiä keudan pihalla pimeästä huutelemaan, mikä lie häiriintynyt kansalainen! No, onneksi mulla on Hra Koira niin ei tarvitse kaiken maailman urpoja sietää lähettyvillään.

IMG_3447-normal.jpg

Olen muuten nyt, asiasta kolmanteen, jatkanut karkitonta-pullatonta-keksitöntä-jätskitöntä linjaa jo toista viikkoa.

Jouluaattoon asti on määrä pysyä edellä mainituista herkuista erossa. Makeeta menee hedelmien muodossa ja rahkan kanssa ja saatanpa ripottaa Steviaa vaikka marjapuuron tai viilin päälle, mutta olen siis jättänyt nuo omat heikkouteni pois syömisistäni. Ei ole tehnyt tiukkaa, mutta olen pystynyt tähän ennenkin. 

En laihduta mutta ärsyttää kun tulee huomaamatta ahmittua liikaa kaikkea. Tästä syystä tällainen pieni "kuuri" nyt siis päällä. 

ei+herkkuja.jpg

(kuva: miracleofourlove.blogspot.com)

SUNNUNTAI

Rise and shine, taasen aamutalliin. Oli muuten tämän viikon neljäs aamutalli ja viides tallivuoro muuten. Tein sunnuntain aamutallin pikkujouluissa olleen tallikaverin puolesta. Aamutalli on parasta. Avaat ovet, aamusapuskoitaan odottavat heppaystävät hirnuu tyytyväisenä kuullessaan ruokkijan tulevan. Saa puuhailla ihan omassa rauhassa ja päivä lähtee sutjakkaasti käyntiin jo aamutuimaan. Sitten kelpaa ajella kotiin ja nauttia rauhallisesta aamupalahetkestä. Tänään taisin nauttia kahvin lisäksi pari juustoleipää ja annoksen jossa oli banaani, huurteisia mustikoita ja mansikkaproteiinirahkaa. Namskis!

Muutoinkin päivä on ollut normaalin kaltainen eli tallihommien lisäksi koirien kanssa lenkkeilyä ja datailua. Ai niin! Melkein unohdin mainita että sain mielettömän kasan vaatteita silitettyä. Vihdoinkin! Silitettävien vaatteiden pino on kertynyt jo useampien viikkojen ajalta kun en ole kovin innokas silittäjä. Sain au-pair aikoinani kammon silitykseen kun isäntäperheen rouva halusi kaiken, ohkaisia sukkiksia myöten, silitettävän. Joka ikinen lauantai oli  minulla urakkana useampi pyykkikorillinen perheen vaatteita. Rva Martin saattoi jopa tuoda silityksiäni takaisin jos eivät kelvanneet hänelle. Ei taida olla mikään ihme etten ole kovin innokas tässä hommassa...

Muuten olen kyllä erittäin siisti enkä pidä sotkusta ollenkaan. Tämä silitys on siis jonkinlainen "tahra kilvessä" muutoin niin järjestelmmällisessä taloudenpidossani. ;-)

Rakas poikani kävi syömässä ja laitoin ruoaksi kalkkunaa, perunoita ja porkkanaa, kaikkia paistettuna. Itse kokeilin jälkkäriksi paistettuja banaaneja rahkan kanssa. Eipä hullumpaa!

Huomenna sitten pitkästä aikaa aamutalliin... Mitenkä ihmeessä osaankaan olla ilman tallihommia ja heppatekemistä sitten kun rakas Vaari lähtee pois. Sen lisäksi että Farfar on mulle kovin rakas, on hevosharrastus tällä hetkellä niin iso osa arkea että millä ihmeellä sen tyhjiön täytänkään? Mistä sisältöä elämään, ei siis tekemistä ja ajankulua vaan SISÄLTÖÄ!!

Näitä miettien kaikille hyvää alkuviikkoa toivottaen, 

Eve<3<3<3