freaky2-normal.jpg

Perjantai, jokaisen toimistotyöaikaa noudattavan paras päivä. Viikonloppu edessä, saa nukkua pitkään, ei kiirettä mihinkään... Voisi kai se niinkin olla ja olikin hetken aikaa kunnes pääsin kotiin ja löysin postissa tulleen palkkakuitin. Hyperventilaatio, silmitön järkytys ja sitten suunnaton suuttumus. Viivan alla luki 68 euroa ja rapiat!!??!! Edes sosiaalialalla ei ole noin huonot palkat. Tarkemmin slippiä tarkasteltuani huomasin että minua oli verotettu 60 %:n mukaan ja palkasta menevä työsuhdeasunnon vuokra oli 200 euroa liikaa. Virhettä virheen päälle siis! Vuokrat oli kiinteistövirastossa tarkistettu ja ainakin sopimuksen tekohetkellä oikein ja verokortinkin jätin ensimmäisenä työpäivänä joten oman osani olin hoitanut. Kaikki myös tietää että ketään ei saa klo 16 enää kiinni ja koska on perjantai niin nyt on sitten odotettava maanantaihin asti asian selvittelyä. Sähköpaikan avaintakaan ei ollut vielä tullut postissa joten ilmeisesti sekin on unohdettu hoitaa! V-käyrä kohosi iltapäivällä sellaisiin sfääreihin etten moista ole aikoihin kokenut ja suhteellisen korkealla se on vieläkin, täytyy myöntää. 

Nanainen%20-%20V-k%C3%A4yr%C3%A4-normal.

V-käyrä huipussaan, vintti pimenee... (kuva: nana-nanainen.blogspot.fi)

Kun sain itseni edes vähän rauhoittumaan ja tein lähtöä ruokakauppaan niin satuinpa hieman tönäisemään eteisen pöytää jonka seurauksena sen päällä ollut kokovartalopeili putosi lattialle ja hajosi p...:n päreiksi pitkin eteistä kera mielettömän metelin, jota tehostin ankaralla kiroilulla. Taisinpa muutaman kyyneleenkin tirauttaa. Colliet sinkoili kuka minnekin kurkkimaan mitä ihmettä on meneillään ja onko mamma seonnut totaalisesti mutta Herra Koira vaan mussutti "konkiaan".

WP_20140101_034-normal.jpg

Herra Viilipytty "konkeineen": "Antaa akkojen riehua..."

Ei muuta kuin takki pois ja peilin paloja keräämään. Niitä olikin melkoisesti siellä sun täällä... Imuria esille ja imurointia, matot ulos, ym. ym. Kun olin saanut sotkut siivottua tulin siihen tulokseen etten todellakaan lähde isoille kaupoille vaan ajan suosiolla lähimpään kauppaan eli alepaan; tämmöisellä flaksilla on parempi pitää matalaa profiilia eikä uhmata kohtaloa yhtään sen enempää kuin on pakko. Päätin myös että loppuillaksi lukkiudun ehdottomasti sisätiloihin. Alepasta ostin välttämättömät eli veskipaprun ja maidon sekä kasan Dumle-tikkareita (addicted...), pari "Kick"-patukkaa ja lakrisalin. Lohtummässyt oli nyt enemmän kuin tarpeen. En edes uskalla ajatella mitä seuraavaksi tapahtuukaan kun iltalenkille on ihan pakko vielä lähteä...

WP_20131225_16_17_56_Smart-normal.jpg

Minä, kovan onnen soturi... "What next?"

***********************************************

Koko viikon olen ollut kuin koomassa. Pään on raskas töistä tullessa, pakki poltteleva ja sen näköinen että odottaisin jotain triplettejä ja muutenkin olo kaikkea muuta kuin virkeä. Olen aina juuri ja juuri jaksanut hoitaa koirat jonka jälkeen olen jotain syötyäni lösähtänyt sohvalle ja sammunut viimeistään emmerdalen jälkeen kuin kynttilä pienille(30-60 min.) unille joista toivuttuani olen ollut pirteä kuin peipponen mutta aivan väärään aikaan eli keskiyöllä. Ei tästä elämästä tule mitään jos kaikki energia valuu työmaalle.  Olen tietenkin pohtinut asiaa ja tullut siihen tulokseen että:

  • aikainen aamuherätys ei minulle paatuneelle iltavirkulle sovi
  • edellä mainitusta johtuva "outo" ruokailurytmi pistää ruoansulatuksen sekaisin
  • liian lyhyet yöunet ja väärään aikaan otetut tirsat sekottaa omalta osaltaan
  • liian kiireiset aamut (=huono alku päivälle); kyse ei ole pelkästään ajankohdasta sillä selvisinhän talliaamuistakin ihan mallikelpoisesti
  • koko päivä töissä sisällä > nuudun 
  • jne. jne

Haluaisin ihan oikeasti olla edes astetta reippaampi joten aion kyllä yrittää erilaisia keinoja. Haluan olla energisempi kotona ollessani koska silloin vietän sitä oikeaa omaa elämää enkä suostu siihen että kaikki vapaa-aika menee hämärän rajamailla joko työpäivästä toipumiseen tai seuraavaan päivään valmistuessa. Mielihyvin ottaisin nyt vastaan hyviä konsteja helpottaa takkuilevaa arkeani muutakin kuin "mene aikaisemmin nukkumaan" tai "älä nuku tirsoja illalla". Anybody out there?

Jännitys kohoaa, valmistaudun lähtemään lenkille! Pitäkää peukkuja että kaikki sujuu hyvin...

001-normal.jpg

"Peukkua!!" kun en muutakaan keksi

T: Eve "Donaldduck" A.