IIIIHAHAAA!!!

Welcome Miss B, Neiti Bee på finska

V__89C4%5B1%5D-normal.jpg

Vihdoinkin yhdessä, tästä se alkaa!

CLOSE UP

V__58AF%5B1%5D-normal.jpg

Neiti Bee tunkee aina läheiseen kontaktiin joten kuvien saaminen on melkoisen haasteellista... lähinnä kuviin saa sieraimen reiän kun tammuska kiinnostuneena tutkii...

TUTUSTUU YMPÄRISTÖÖN

WP_20140327_006%5B1%5D-normal.jpgWP_20140327_008%5B1%5D-normal.jpgWP_20140327_003%5B1%5D-normal.jpg

Baikkari on nyt ollut "tutustumistarhassa" ensimmäiset päivät. Siitä on hyvä seurailla tallinpihan menoa turvallisesti. 

KUKKUU!!

WP_20140327_013%5B1%5D-normal.jpg

B saapui torstaina Joutsan rauhasta tänne etelän vilinään. Talli sijaitsee vanhan lahdentien kupeessa joten totuttelemista heposella varmaan on vanhaan paikkaan verrattuna. B on kuitenkin ollut tosi reipas ja rauhallinen heti ensi päivistä lähtien. Ruokahalu on hurja ja korttakaan heinää ei jää karsinaan!

Eilen koekäytettiin satulaa ja mentiin radalla pari kiekkaa. Lahdentiellä lähituntumassa ajaneet autovirrat aiheuttivat jonkin verran sydämentykytystä tammalle mutta se ei nyt mikään ihme ole, sen verran ruuhkaisaa oli. Pieni stressihiki nousi pintaan mutta hengissä selvittiin. 

Tänään sitten lähdimme rohkeasti maastoon ja pelottavan sillan ylityskin sujui melko hyvin. Pikkuisen jänskätti alla virtaava joki ja ohi ajavat autot mutta muuten B oli tosi reipas. Maastoon päästäkseen on mentävä pieni pätkä pyörätietä joka edellä mainitun sillan kohdalla lähenee ihan autoväylien viereen ja jännitysmomentti on kieltämättä olemassa jos hevonen päättää mennä poikittain tai kytätä/säikähtää jotain.

Taivalsimme Lemmenlaakson (minulle) tutuissa maisemissa, hypättiin parin ojan yli ja "puomiharjoitteita" tuli heti ihan kivasti kun kaatuneita runkoja oli siellä täällä. Oli ihanaa maastoilla pitkästä aikaa! Miss B oli menopäällä ja olisi halunnut kovasti ravailla. Tohkeissaan lähti hakemaan ravia useaan otteeseen ja minua jotenkin huvitti toisen into. Lenkin jälkeen pesaistiin selkää ja jalat, laitettiin loimi niskaan ja B jäi talliin sapuskoimaan kun odoteltiin hierojaa tulevaksi. 

Vasen puoli oli lavan takaa ja muualtakin jonkin verran jumissa ja sainkin ohjeeksi venytellä ja "sively" hieroa Beetä päivittäin. Tammalla ei ole juuri ollenkaan lihaksia joten ristiselän alueella on ongelma, kun tukea ei tule mistään. Näin ollen täytyy maltilliseen tahtiin kuntouttaa. Puomitreeniä, pitkiä maastokävelyitä ja miksei raviakin vähän sekä kohtuudella kiipeilyä että saadaan peruskuntoa kohoamaan. 

Näin siis olemme aloittaneet yhteiselomme. Bee on kyllä todella kiltti tyttö ja tosi nopeasti rauhoittunut uuteen kotiinsa. Satulan laittoon olen siedättänyt porkkanalla ja nyt jo ilme on aika paljon parempi eli korvat eivät ole liimaantuneena pitkin päätä. Satulana meillä on ihanainen Albion selecta kera lampaankarvaromaanin. Hyödynnän satula.comin vuokrauspalvelua, joka sopii paremmin kuin hyvin hepalle jonka kroppa tulee taatusti muuttumaan sitä mukaan kun kuntoutus etenee. Ja satulan voi aina lunastaa itselleen jos se tuntuu hyvältä. Tällöin hyvitetään jo maksetut vuokrat. 

Huomenna mennään sitten taas maastoilemaan. Siedätetään Miss Beetä uusiin paikkoihin pikku hiljaa. Nyt vaan peukut pystyyn että tammuli saa lisää massaa ja lihaa luittensa päälle. 

Onpa kivaa että elämässäni on taas heppa!!

Eve