Nyt se on alkanut, nimittäin viikonloppu ja hevosten laidunkesä, viimeksi mainittu sillä tavalla ihan aikuisten oikeasti. Harjoittelu-ja aloituslaitumet vaihtui "ihan oikeaan" laitumeen kun kuskasimme heposet hieman pidemmällä olevalle takalaitumelle tänään. Siinä ne pollet olivat kuin öötöntöllit ja ihmettelivät syötävän määrää sekä useamman hehtaarin laidunta joka jatkui silmän kantamattomiin. Oli hauska katsoa hevosten epäuskoisia ilmeitä; onko tämä kaikki IHAN OIKEASTI nyt meidän käytössä.

WP_20140606_003-normal.jpgWP_20140606_002-normal.jpgWP_20140606_001-normal.jpg

 Vietin tänään iltapäivällä muutaman hikisen ja paahteisen hetken takalaitumen aitoja tarkistelleen kera koirien. Oli siinä herra koiralla varsinkin tekemistä kun aurinko porotti täydeltä terältä. Vuoronperään kävivät koirat lepuuttelemassa pitkässä ruohikossa tai Dumlen tapauksessa, kahlaamassa ojissa. Otin laidunurakan jälkeen pikku huilin kotona ja söin jotakin vain lähteäkseni taas pika puoliin takaisin tallille. Tällä kertaa kuskasin ämpärit ja vedet laitsalle. Hyvin mun pikku-focus selvisi enemmänkin Jeepille tarkoitetusta peltotiestä. Vesivelvoitteet hoidettuani ehdin juuri harjata Piipin kun laidunkaverien omistaja tuli paikalla ja sitten lähdettiin tarpomaan reippaasti yli kilsan päässä olevalle pellolle. Ratsastin Piipin laitsalle. Ei huvittanut kävellä enää ollenkaan. Sai Piipi hoitaa sen puolen ja minä vaan matkustin.

Olen nyt ostanut Piipille elektrolyyttiä kun on niin kuuma ja tammuskainen hikoilee kovasti. Sitä aloitteli syömään eilen. Annan edelleen Piipille väkirehua jonkin verran. Nyt saa puolisen litraa mysliä ja pari desiä kivennäistä sekä siis sen elektrolyytin. Katsotaan miten pää kestää väkirehut + vihreän ja mennään sen mukaan. Piipi on nyt lomaillut pari päivää kun on tosiaan ollut hieman kompura varsinkin lenkkien loppuvaiheesta. En tiedä onko jossain joku hermopinne kun Piipi tekee sellaisia tahattomia potkuja välillä. Mietin myös, olenko ratsinut liikaa tai liian rankasti.

Lepo on nyt ihan hyvä tähän vaiheeseen siitäkin syystä että Piipi saa viettää aikaa oman laumansa kanssa. Laitettiin vastikää vierekkäisillä laidunplänteillä olleet hevosemme yhteen. Oli kuin olisivat aina olleet samassa. Niin leppoisasti tämä sujui. Kolmipäisen laumamme ruuna oli alussa hieman tohkeissaan mutta rauhoittui hänkin tosi pian. Onhan se aivan ihanaa kun on ruunan reppanalla kaksi tammaa. Vähemmästäkin sekoaa... ;)

NUORI PARI (Kolmiodraamaa Järvenpäässä) PIIPI JA RAULI 

WP_20140605_027-normal.jpgWP_20140605_028-normal.jpgWP_20140605_029-normal.jpgWP_20140605_035-normal.jpgWP_20140605_038-normal.jpg

Olen niin onnellinen siitä että Piipillä on seuraa.Olisi ollut tosi tylsää laiduntaa koko kesä yksin. Tämä lv-kolmikko tulee kyllä loistavasti toimeen. Hieno homma!! Ajattelinkin eilen kun olin menossa hakemaan Piipiä laitsalta, ettei varmastikaan tule mun luo kun huutelen kun oli niin laumansa lumoissa toisessa päässä laidunta, mutta toisin kävi, Suloinen tammuskainen juoksi koko matkan portille ja oli hyvin seurallinen ja hellyydenkipeä muutenkin. Innostuinkin ottamaan parit "HORSELFIE:t" (huom, uusi, trendikäs sana!!).

WP_20140605_048-normal.jpg

Kyllä tuo tamma jaksaa yllättää kerta toisensa jälkeen. 

Kivaa oli myös se että collie tytöt oli mun mukana tallilla. Kuten olen monesti maininnut, tunnen erittäin huonoa omaatuntoa siitä että koirat jäävät niin vähälle huomiolle ja saavat luvattoman vähän aikaani, kun olen aina tallilla. Voitte vaan arvata miten hyvä fiilis oli kun koira olivat menossa mukana. Dumle jäi kotiin epäsosiaalisen luonteensa ja kipeän jalkansa vuoksi. 

TOMERA TALLIE-COLLIE HEPPAVAHTINA

WP_20140605_006-normal.jpg

HEVOSHOMMISSA ÄITIN MUKANA

WP_20140605_014-normal.jpgWP_20140605_025-normal.jpgWP_20140605_026-normal.jpgWP_20140605_008-normal.jpg

Miten se onkaan niin että parhaimmat tallifiilikset tulee ihan peruspuuhailusta ja rennosta hengailusta hepan kanssa niin ettei edes ratsasta. Siitäkin huolimatta että tykkään ratsastuksesta todella paljon, erityisesti pitkistä maastoista. On vaan niin mahtavaa "bondata" hepan kanssa, päästä aina vaan lähemmäksi luottamussuhteessa. Ja mitä sitä muuta voi toivoakkaan kun on rakkaat koirat mukaan menossa. Täydellisyyttä!

Mitään muutoksia ei uhkailuista huolimatta olekaan tulossa vaikka kovasti jotain viime postauksessa taisin vihjailla. Team Miss B jää kuitenkin tähän talliin missä nyt ollaan ja sitten syksyn tullessa on vasta aika muutosten. Olen helpottunut kun sain vihdoinkin päätettyä asiasta. Päätökseni oli oikea ja minulla on kesäloman puutteesta huolimatta tulossa toivon mukaan oikein ihana ja rento heppa kesä. Täällä saan puuhailla omaan tahtiin ja aikaan ilman paineita ja odotuksia. Mitä tähän nyt sanoisi, "better the devil you know than the devil you dont" vaikka. Ollaan enkuksi sanottuna "well over/past midnite" joten taidanpa lopetella. 

Until we post again...

Eve