No niin! Nyt se on sitten alkanut taas, kaikkien koirien ja muidenkin eläinten, lähes viikon kestävä kärsimys. Kellon ympäri paukkuu jo nyt. Yksittäinen pamahdus, ujellus tai laukaus, aika ajoin, ennalta arvaamattomasti. Jopa aamuyöstä, koirien kanssa ulkoillessani (älkää kysykö miksi ulkoilen aamuyöstä...), neljän ja puoli viiden välillä joku idiootti katsoi aiheelliseksi jysäytellä muutaman "koepaukun"; varmaankin baarista tullessa saatu älynväläys...

MInua ainakin ärsyttää tuollainen välinpitämättömyys suunnattomasti. Sen verran voisi huomioida eläinraasut, jotka todella pelkäävät ja toiset jopa pitkäksi aikaa paukuista lamaantuvat, että malttaisi sinne uudenvuoden aattoon asti odottaa. Mikä on ylipäätään vuoden vaihteen juhlistamisen merkitys, jos raketteja ja paukkuja ammutaan pitkin viikkoa?  Päättyvän vuoden kohokohdasta ilotulituksineen tulee arkipäivää; vähän sama kun söisi jouluruokia läpi vuoden. 

Tätä blogia tuskin kovin moni "lemmikkieläimetön" lukee mutta varmuuden vuoksi esitän minäkin omalta osaltani vetoomuksen eläinten puolesta. PLEASE, säästäkää paukut, raketit ja muut vastaavat sinne uudenvuoden aattoon. Että voidaan tässä hyvillä mielin ulkoilla eikä tarvitse koko ajan olla pelko perseessä, että missä seuraavaksi pamahtaa. 

Eve