Non-nih! Nyt on valmentautuminen laitettu käyntiin ja täytyy kyllä sanoa että olipa kivaa pitkästä aikaa. Paljon ahaa elämyksiä ja oivalluksia ja jopa kaksi laukannostoa pääty-ympyrällä, ei paha! En ole koskaan tullut ajatelleeksi miten vaikeaa on saada hevonen kulkemaan suorana ja kuinka tärkeää on löytää hevoselle sopiva tempo. Kaikessa yksinkertaisuudessaan mutta samalla haastavuudessaan, siinä se on. Tätä nyt sitten vaan harjoittelemaan! 
Huomasin myös että hevoselta ei välttämättä aina tule vaadittua tarpeeksi. Vähän sinnepäin suoritus kelpaa/menee läpi vaikka pitäisi olla jämptimpi.

Mitäs me sitten mentiin? Siirtymisiä ja siirtymisiä, niin käynnistä raviin kuin käynnin sisällä. Kyllä sai keskittyä ihan kunnolla. Aika hurahti nopeasti ja nyt sitten odotellaan seuraavaa valkkua joka on 14.2. Kaikki meidän ryhmän puskailijat vaikuttivat tosi tyytyväisiltä, mikä on hieno homma. Tämä takaa sen että valkut jatkuu. 

Maneesin omistaja rouva oli unohtanut meidän varauksen ja siellä olikin sitten toinen valmennus klo 10 mutta onneksi vain yhdelle hepalle, joten hyvin me sinne sovimme. 'Piipi oli oikein näppärä peli tänään. Uskon että kun vaan jatkamme sitkeästi niin eiköhän minustakin tule yhtä näppärä peli ja silloinhan kaikki sujuu kuin vettä vaan. Piipi on vasempaan kierrokseen melkoisen etupainoinen. Valmentajan mukaan takapää ei oikein jaksa joten on helpompi hevosen mennä etupainoiseksi. Oikealle tätä ongelmaa ei ollut. Aika ajoin jalat ei oikein pysyneet pelissä mukana mutta onhan hevonen toisaalta kuitenkin melko kokematon vielä joten siihen nähden ihan hyvä suoritus. Piipi kulkee mielellään pyöreenä, ehkä jopa jonkin verran kuolaimen alla mutta ei ainakaan viuhdo niska taivaissa. Erityisesti käynnissä onnistuimme, voisiko sanoa, oikein hyvinkin ja saatiin tuotettua hyvätahtista, tempoltaa rauhallista kävelyä muutamia pätkiä. 

Tallilla juotiin vielä pullakaffet Tiinan kanssa kun loppuja puskatreenareita kutsui muut puhteet. Puhuttiin paljon hevosasiaa ja juttua riitti. Huomenna mennäänkin sitten "reteelle" maastolenkille Piipin ja Äffän kanssa. 

Eve