Olen nykyään laiska ruoanlaittaja. Ei kiinnosta monimutkaiset reseptit, "gurmee" aterioiden taiteilu saatika leipominen. Sapuskan pitää valmistua nopeasti, itse valmistamisprosessin oltava mahdollisimman yksinkertaista ja raaka-aineiden edukkaita. En usko kuitenkaan, että vaikka olisin kuinka rikas, niin panostaisin juuri nyt sen enempää ruoanlaittoon. 

Rakastan kyllä hyvää ja maukasta ruokaa. En vaan viitsi itse sitä valmistaa. Reseptit joissa on liian monia vaiheita, jäävät kokeilematta, ja silloin kun kokkaan, teen poikkeuksetta sen verran ison satsin, että siitä riittää useaksi päiväksi. 

Seuraavassa kuvassa tämän päivän lounas, jonka juuri nautin. Toimii myös aamupalana. Olen totaalisen hurahtanut tähän annokseen. Puuro valmistuu mikrolla muutamassa minuutissa. Niin ja kuka sanoi että puuroa pitää syödä syvältä lautaselta...

WP_20150521_11_48_08_Pro.jpg

4-viljan nallepuuroa
banaani
mustaherukoita

Eilinen dinner esittäytyy seuraavaksi. Sen valmistamiseen meni n. 5-7 min.Couscous on hyvää ja verrattoman helppoa valmistaa. Sen kun vaan kiehauttaa veden (vedenkeitin kätevin tähän), sekoittaa sen ja couscousin, ja voilà, valmista reilussa 5 minuutissa. Sienet paistinpannulla. Sekaan soijakastiketta. Helppoa, nopeeta ja HYVÄÄ!

WP_20150520_17_28_20_Pro.jpg

couscousia
herkkusieniä soijakastikkeessa paistettuna
tomaatteja lisukkeena

Ja mitä leipomiseen tulee, niin sekin hoituu vikkelään. Kun kaupan pakkasesta löytyy Finduksen ihania kanelipullia jotka ovat puolessa minuutissa tarjoiluvalmiita ja naminami mutakakku, jota voi syödä vaikka hieman jäisenäkin, vain pari esimerkkiä mainitakseni, ei tarvitse edes leipomaan ryhtyä. Itse tehty on kyllä useimmiten parempaa, sen toki myönnän, mutta valmistuotteet riittävän hyviä nautittaviksi kaltaisilleni laiskimuksille joilla on muutakin tekemistä kuin keittiössä hikoilu.  

Tässä esittäytyi nyt pari esimerkkiä allekirjoittaneen kokkailuista. Saa sitä maukasta helpollakin. Ei tarvitse seistä tuntitolkulla kyökissä. Pitäisköhän ihan keittokirja kirjoittaa... 

Eve