Mihin hävisi kauan odottettu ja kaivattu aurinkoinen ja lämmin kevätsää? Alkaa kyllä mitta olla täysi tuota keliä. Vettä tulee enemmän kuin laki sallii ja puhuri on niin kova että hyvä kun pystyssä pysyy. Olen lopen kyllästynyt kylmyyteen ja loputtomaan sateeseen. Laitumet alkoivat juuri olla hyvällä mallillaan kuivumisen suhteen mutta nyt muuttumassa mutalilluksi sieltä missä hevoset liikkuu vähän enemmän. 

Piipi piikitettiin maanantaina, eikä tilanne ole lääkärin mukaan niin vakava kuin ennalta ajatteli. Polvinivelten lisäksi piikitettiin myös pitkä selkälihas. Oikean takajalan liikkeessä on jotain sanomista mutta ravissa liike petraantuu; ongelma on lähinnä käynnissä. Piipi oli kaksi päivää omalla laidunlohkollaan mutta on nyt palannut oman laumansa pariin. Kuten odotettavissa oli, on kaiho lauman perään näin laidunkauden alussa suunnaton; kun ottaa tamman talliin niin hirnumisesta ei tule loppua. Piipillä on myös ihan kauhea kiima, joka tietää meikäläisellä toistuvaa käytävän putsausta sillä neiti kusee lähes tauotta jos ruunat on tallissa. Lisäksi hän ottaa huomiotaherättävästi "tukea" karsinan seinistä; tuo nojailu on aika huvittavaa. Toisella on lemmentuskat, ei saa nauraa!

Olemme nyt kävelleet päivittäin. Keli ei suosi ratsastusta kun tuuli on myrskylukemissa ja vettä tulee. Piipillä on virtaa, kun liikunta on ollut vähäistä saikkuiluista johtuen, mutta siihen nähden ovat kävelylenkit sujuneet ihan riittävän hyvin. Toki kaikenlaista säpsyilyä ja kyttäilyä on ollut havaittavissa, mutta se oli tosiaankin odotettavissa.  

Tämä viikko jatketaan kävelylenkkien merkeissä ja sitten seuraavan viikon aikana saa palailla lähes normaaliliikuntaan. Valmennuksesta on vielä siihen päälle parin viikon paussi, mutta kentällä voi piipahtaa, kunhan ei innostu pieniä voltteja vääntämään. Toivotaan että tamma lähtee kuntoutumaan, jo siitäkin syystä, että leikkaukseni lähestyy ja haluaisin saada kaikki asiat hoidettua ennen sitä. Kengitys on onneksi toukokuun lopussa. Onneksi nimenomaan sen vuoksi että oman kengittäjän ollessa poissa pelistä, järjestyi tilalle toinen. Se ei koskaan ole mikään itsestäänselvyys.

On melko vaikea suunnitella mitään, kun kaikki tekeminen riippuu leikkauksen ajankohdasta, jonka toivon mukaan saan tietooni ensi viikon polikäynnillä. Olen värvännyt paria kaveria Piipin hoitoon, kun haluan että joku käy päivittäin ainakin katsomassa että kaikki on ok. Niin ja levittämässä ötökkämyrkyt sekä mitä hoitotoimenpiteitä nyt sitten tarviikaan tehdä. 

Koirien elämässä ei ole mitään sen kummallisempaa tapahtunut. Ihan hyvin tuntuvat voivan. Arki kulkee samaa rataa heidän osaltaan. Ovat aina kovin innoissaan, kun pääsevät mukaan. Niinkuin nyt, kun yritän kunnostautua lähtemällä heidän kanssaan hieman pidemmälle lenkille. 

Näkemisiin, 
Eve