Innokas (?) ratsu valmiina matkaan

WP_20150827_023.jpg

Siellä ne lehmät taustalla laiduntaa. Yksi osa laumasta jopa pelkäsi Nipaa.

WP_20150827_024.jpg

Nyt ollaan jo melko lähellä ammuja, Hieno poika!

WP_20150827_033.jpg

Kiinnostus herää...

WP_20150827_036.jpg

Ihan "coolina" lehmien läheisyydessä

WP_20150827_039.jpg

Lehmiin tutustuminen meni alkuun melkoisen hyvin. Jouduin kyllä jalkautumaan pariin otteeseen ja hieman kannustamaan herraa eteenpäin. Porkkanoista oli jonkin verran apua... Menomatkalla tien välittömässä läheisyydessä oli vain yksi rauhallinen lehmä joka seisoi paikallaan. Loput olivat ala-laitumella ja itseasiassa lähtivät Nipaa karkuun joten selvisimme kunnialla menomatkasta. Olin oikein ylpeä hra hevosesta joka reippaasti kohtasi pelkonsa. 

Ongelmat alkoivat sitten kun tulimme takaisin. Sekään ei vielä pelottanut kun lehmät tulivat aivan aidan viereen mutta sitten meni pasmat sekaisin kun mokomat lähtivät ryminällä juoksemaan meidän perään. Nipa sai "slaagin" ja meitsi roikkui suitsissa heppaa rauhoitellen ja yritinpä siinä samassa komentaa lehmiäkin... Tämä peräänrymistely tapahtui noin neljä-viisi kertaa, kunnes lopulta pääsimme lehmien laitumen ohi. Nipan rauhoituttua kapusin takaisin selkään ja kävelimme loppumatkan kotiin. Hyvin ja nopeasti herra palautui kokemuksestaan. 

Nyt täytyy sitten miettiä mitä seuraavaksi teen tämän reitin suhteen. On kohtalon ivaa, että juuri tätä kautta pääsee alueen parhaille maastoreiteille. Naapurin mukaan tien varrelta lähtee mm. valaistu latu jota voi kesäisin ratsastella ja muutama muukin metsäreitti. Lehmät ovat myynnissä jollain aikataululla, sillä maatila on luopumassa lehmien pidosta kokonaan. Toivon todella että mokomat lähtevät mahdollisimman pian pois! 

Haamuratsastajat ilta-auringossa

WP_20150827_028.jpg

Sellainen seikkailu se! Ei muuta kuin uusia kohti, 
Eve