Tästä se lähtee, viikon ainoa vapaapäivä, ladattuna paljolla tekemisellä. Hevoset eivät ole liikkuneet kolmeen päivään ja tänään olisi tarkoitus maastoilla kummankin kanssa. Olen herännyt hyvissä ajoin, ruokkinut Piipin ja Nipan ja jättänyt heidät heinäkasan ääreen, vielä toistaiseksi talliin. Koirat pääsivät peltolenkille ja minä juon nyt kaffea hetken aikaa kaikessa rauhassa, sillä kyllähän vapaapäivään täytyy kuulua myös rauhallisia hetkiä.

Jossain välissä pitäisi hakea Juvalta Piipille tilaamani Pro-hay lähetys, kokonaista neljä säkkiä. Aion totuttaa Piipin säilöheinään niin että voin ainakin sisälle ruokkia Piipin sillä. Ulos on pakko laittaa kuivaa heinää kun Nipa saa kuulemma säilöheinästä allergisen kohtauksen ja tulee täyteen jotain patteja.

Puolen päivän jälkeen on lääkäriaika Rantasalmella ja iltapäivällä aion tehdä normi talliaskareet sekä liikuttaa Nipan ennen kuin tulee pimeää.

Kiirettä enemmän rasittaa juuri tuo niin aikaisin tuleva pimeys, joka sanelee vapaapäiväänkin aikataulun. Pakko kuitenkin aikatauluttaa niin että ehtii tehdä kaiken sellaisen mitä on aikonut. Meillä päin kun hevosen liikuttaminen on valojen ja kentän puutteestä johtuen lähes mahdotonta pimeällä. Sitten kun tulee lunta, näkee toivon mukaan myös pimeässä paremmin.

Nyt siis vapaapäivän täysipainoiseen viettoon!
Eve