Terve taas! Aikaa on päässyt hurahtamaan viimeisestä postauksen tyngästä jo aikamoinen tovi, joten päätinpä taas "oksentaa" puhelimelta kasan kuvia teidän iloksi tai suruksi. Meillä voidaan ihan hyvin ja arki on asettunut Piipin sairastamisesta huolimatta tai siitä johtuen omiin uomiinsa. Rutiinit ovat vakiintuneet joten päivät kuluvat tasaiseen tahtiin. Töissä pitää käydä ja vapaata on keskimäärin perus kaksi /viikko. Teen tosiaan pelkästään yövuoroja ja ne passaavat nyt oikein hyvin tämän huushollinpidon näkökulmasta. Kaikkeen sopeutuu. Koirien kanssa olemme edelleen yrittäneet, ja siinä onnistuneetkin, pitää Piipille päivittäin seuraa tallissa. Siellä kuluukin suuri osa vapaa-ajasta puuhaillen milloin mitäkin ja välillä jopa areenasta jotain ohjelmaa katsellen ja istuskellen. Piipille näyttäisi olevan tärkeää meidän seuranpitomme, sillä Neiti on melkoisen kiukkuinen sellaisina päivinä kun olemme viettäneet tallissa vain vähän aikaa. NIitäkin päiviä välillä olosuhteiden pakosta on.

Seuraneidit  asemissa

pd9.jpg

Vieri vieressä

pm2.jpg

Sniiiif!

pm3.jpg

Puikkokuono ja Turpaeläin

pd6.jpg

Piipin arjen kohokohtia syömisen lisäksi on se, kun pääsee käytävälle kuikuilemaan. Siinä hän sitten tutkii paikkoja ja nauttii, kumma kyllä, meidän seurasta. Parkkeeraa usein itsensä ihan lähituntumaan lepuuttelemaan. Jos istun tuolilla on Piipi usein ihan tuolissa kiinni ja vaan seisoo siinä vieressä. Myös tallin toinen hevoskarsina on Neiti Hevosen käytössä. Vaihtelu virkistää!

p4.jpgp5.jpg

Kultamussukka

p1.jpg

Piipillä on oma kaksio! Olohuone ja makuuhuone sekä oikeastaan keittiökin, jossa säilytetään Piipin sapuskat ja sekoitetaan puurot. Keittiö sijaitsee shettiskarsinassa, ja käytävällä ollessaan Piipi tuleekin välillä karsinan seinän yli kurottelemaan mässyjen toivossa...

kaksio.jpg

Tytöt ovat ehtineet rentoutua sohvalla...

dm7.jpg

...ja ulkoilla järven jäällä.

dm8.jpg

Jos vaan suinkin ehdin, niin yritän vähintään kerran viikossa viedä tytöt Rantasalmelle ulkoilemaan. Siellä pääsevät puistoon, jäälle ja välillä metsäpoluillekin, mutta saavat ennen kaikkea haistella toisten koirien hajuja. Ovat aina ihan innoissaan joka pissaläikän kimpussa, äitin maalaisreppanat. Meidän omilla huudeilla on melko haasteellista koirien ulkoilla ja löytää pissa- ja kakkapaikkoja, kun joka puolella on kinoksia ja kaikki paikat ovat lumen vallassa. Kahlaamiseksi menee, jos johonkin yrittää päästä. Ainoa paikka missä voi ulkoilla on yksi ainoa tie, ja ainakin minua kyllästyttää rampata koko ajan samassa paikassa ja ees taas.

Meidän Dalia on muuten ihan hulluna Piipin puuroon, joka pitää sisällään greenlinea, pellavarouhetta ja yrttejä. Haluaa aina nuolla kipon ja karsinasta käy syömässä Piipiltä lattialle pudonneet "pisarat" pois.

Jos ketä kiinnostaa niin laitan Piipin päivästä ja meidän tallipuuhista pienen koosteen:

Aamulla

Aamupalana 1 dl kauraa ja 1/2 dl pellavansiemeniä raakana
Lämmintä Greenline "velliä" iso ämpärillinen juotavaksi
Aamuheinät (kuivaheinää) n. 7 kg; aluksi käytävällä suoraan heinäverkosta, joka viedään lopulta karsinaan.
Karsinan siivous

Päivällä

Iso ämpärillinen lämmintä melassivettä josta juo osan.
Päiväherkku, joka on porkkana, omena, kuivaa leipää tai lakuherkkuja

Illalla

Iltapuuro jossa 4 dl greenline ja 2 dl pellavarouhe liotettuna
Better Breathing yrttiä
Better all in one yrttiä
Ilta/yöheinät eli verkollinen, n. 7 kg Pro-Hay säilöheinää
Yöksi iso saavilllinen melassivettä

Seurustelua, käytävällä palloilua yms.

Piipillä on oma radio, joka on päivällä päällä. Aika usein tuomme koiralenkiltä myös kuusenhavuja naposteltavaksi. Viimeksi oli kokonainen pieni kuusipuu paalinaruilla karsinan nurkkaan kiinnitettynä. Siitä Piipi tykkäsi erityisesti! Heinät eivät aina tietenkään kaikki mene, mutta tarkoitus on että sitä on koko ajan tarjolla. Siksi laitan reiluja satseja.

Jos joku ihmettelee melassiveden määrää, niin Piipi on saatava juomaan hinnalla millä hyvänsä ettei tule ummetusta. Siksi saa "erikoisvesiä" noin usein ja paljon. Yksi ummetus on jo ollut ja kakka oli ihan kuivaa. Nesteytys on erittäin tärkeässä asemassa koppihoidossa olevalla hevosella. Samaisesta ummetussyystä syö muuten myös pellavansiemeniä. 

Että sellaista löpinää tällä kertaa!

Hyvää loppuviikkoa!
Eve