Sisäinen valokuvaajani on kadonnut jonnekin. Jälleen kerran on takana lähes kuvaton viikko. Ei kai mikään ihmekään, kun viikkoon on mahtunut vähän liiankin kanssa kaikenlaista pähkäiltävää. Tallilla on tosiaan tulossa monenlaisia, ei niin miellyttäviä, muutoksia joista johtuen olen nyt etsimässä Piipille uutta paikkaa. Luulin vielä alkuviikosta, että mitään kiirettä ei asialla ole, ja että saan rauhassa etsiä uuden paikan meille. Tästä sovittiin tallinpitäjän kanssa ja minua pyydettiin vielä harkitsemaan lähtemistäkin, mutta sitten tulikin seuraavana päivänä aivan puskan takaa tekstiviesti, jossa pyydettiin yllättäen "löytämään tallipaikka 27.11 mennessä"!! Kaiken kukkuraksi tontilla asuva vanhempi henkilö innostui taas jälleen kerran haukkumaan ja solvaamaan minua, joka aiheutti sen että sain ihan silmittömän raivarin tälle pirulaiselle. Koko kesän ajan olen hänen syytöksiään kuunnellut, toinen toistaan naurettavimmista asioista. Nyt sitten keitti yli, ihan totaalisesti. Ok, kyseessä on vanha, alkoholisoitunut ukko, mutta silti. Ihmettelen myös tämän tallinpitäjä porukan tarvetta koko ajan loukata minua tavalla jos toisellakin. Olen kuitenkin tehnyt tallilla hurjasti ylimääräisiä hommia ja olen maksava asiakas, joten en tarvitse tuollaista mieliharmia ollenkaan. 

Sain lopulta neuvoteltua itselleni tallillakäynti rauhan ja riittävästi aikaa sopivan paikan löytämiseen. En missään tapauksessa suostu siihen, että Piipi joutuu stressaamaan itselleen vatsahaavan tallinpitäjän soutamisen ja huopaamisen sekä kiukuttelujen takia. Itse voisin lähteä vaikka samantien mutta hevosta on ajateltava ensisijaisesti. 

Hevosmäärä kaventui viikonlopun alla taas kolmeen kun Akseli vaihtoi majapaikkaa. Viihtyi ihmisineen sentään hieman kauemmin kuin edellinen kandidaatti, joka taisi viipyä juuri ja juuri viikon ajan. Nyt sitten olisi taas kaksi uutta yrittäjää tulossa. Saa nähdä miten heidän kanssaan käy...

Onneksi on tuo Piipi, rakas tammuskainen, piristämässä päivää. Perjantaina, solvausepisodin jälkeen, helpotti olo huomattavasti, kun toinen painoi turpansa poskeani vasten ja puhalteli. On se niin ihana! 

Viikonloppuna on aivan mahtava hevostella kun valoa riittää eikä tarvitse kauhealla kiireellä syöksyä tallille hevosta liikuttamaan tai toisaalta pimeässä metsässä rymytä otsalampun kanssa. Viikolla liikunta on lähinnä juoksuttamista ja pikaisia maastopyrähdyksiä, kun taas viikonloppuna ehtii suunnata hieman pidemälle, ihan ajan kanssa. Buutseja emme juuri viikolla käytä, kun niitten jalkaan laittaminen vie aivan liian paljon aikaa. Kaviot pitää siistiä mudasta ennen kuin voi äheltää sen töppösen jalkaan. Tämä vie aikansa kun ämpärillä peset ulkona. Sisällä täytyy pestä vielä uudemman kerran, kun pihalta tulee kuitenkin mutaa mukana, joten pesuja on siis oikeastaan kaksi. Jos olisi se vesiboxi, niin homma olisi huomattavasti helpompaa. 

Lauantaina mentiin tiemaasto töppöset jalassa ja tänään sunnuntaina paljain jaloin etupäässä Lemmenlaaksossa, mutta myös tietä pitkin. Hyötykäytettiin tien laidat kun sora ja kivet saa kaviot arkomaan. Alkulenkistä meno olikin tosi takkuista ja tuntui että Piipin käveleminen oli työn ja tuskan takana. Hetken jo mietin pitäisikö kääntyä takaisinpäin. Meno kuitenkin parani kangasmaastossa tai ruohikolla joten keskityin koko lenkin ajan löytämään mahdollisen parhaat reitit arkomisen välttämiseksi. 

Kengätön kulkee pitkin tien reunaa

WP_20141109_005.jpg

Kotiin paluu on aina mukavaa kun ystävät ottaa vastaan. Harmi, kun lähtö on edessä, sillä Piipi viihtyy todella hyvin  tällä tallilla (no, toistaiseksi) ja pitää pitkän yhteisen kesän jäljiltä Raulia ja Ladyä edelleen laumanaan.

Jeeee, tuolla on mun kaveri Rauli

WP_20141109_016.jpg

Moi Rauli

WP_20141109_017.jpg

Oho, Rauli on ottanut mutanaamion

WP_20141109_021.jpg

Nyt on bigbrotherit katsottu tältä päivältä ja huomenna kutsuu aamutalli, mutta myös työviikko. Toivottavasti talliasia nytkähtää hyvää suuntaan ja kaikki kääntyy parhain päin! Oma muuttokin odottaa nurkan takana ja tiistaina menen tekemään vuokrasopparin. On taas tiedossa muutoksia kerrakseen. Oli muuten ihana lauha päivä tänään, Näitä voisin ottaa mieluusti muutaman lisää. 

Hyvää alkavaa viikkoa!
Eve