Piipi kävi taas vaihteevuoksi kenkäkaupassa! Tällä kertaa kengitettiin läpi ja alla on nyt Natural Balance kengät jotka edesauttavat kavion pyörähtämistä jolloin nivel ei kuormitu niin paljon.

natbal_1201_836%5B1%5D-normal.jpg

(kuva: hevari.fi sivulta)

Nyt sitten vaan mielenkiinnolla odotetaan miten nämä ihmemonot pysyy jalassa ja toimii. Aikaisempaa kokemusta kyseisestä kengästä kun ei ole. Liiaksi ei voi hehkuttaa hyvän kengittäjän osuutta hevosen hyvinvoinnissa. Kuten tuttu OMT-fyssari sanoi, on hyvin todennäköistä että moni hevonen on mennyt monttuun ainoastaan sen takia että kengitys on  ollut päin prinkkalaa.

Kengitettäessä Piipiä oli huomattavissa se, että oikean etusen nostaminen oli melkoisen vastenmielistä tammalle ja takapäätä kengitettäessä oli selvää että jotain kipua jossain on. Mutta missä, se on sitten suuri mysteeri tällä hetkellä.

Kengitettävä lepuuttelee...

WP_20140708_001-normal.jpg

Piipi on helppo ja hyvin käyttäytyvä kengitettävä joten kaikille "heijaamisille" ja nykimisille on takuuvarmasti syynsä. Tämä tamma ei turhaan jalkojaan "vispaa".

Valmista tuli!

WP_20140708_004-normal.jpgWP_20140708_003-normal.jpg

Koska olin lähdössä perhekyläilylle, jäi uusien kenkien koeajo keskiviikolle. Piipi sai kivennäiset, myslit ja elektrolyytit sekä myrkyt niskaansa ja hupun päähän jonka jälkeen siirtyi laitumelle jatkaamaan kesähepan elämäänsä.

Huppuheppa matkalla laitsalle

WP_20140708_002-normal.jpg

Keskiviikkona eli siis tänään, kuten asian myös voisi ilmaista, siirtyvät heposet taas takalaitumelle. Sinne on nyt astetta helpompi taivaltaa kun peltotie ei ole mutavelliä mutta matka ei kyllä valitettavasti ole lyhentynyt ollenkaan... Onneksi on kuitenkin tuo yhdenhevosvoiman taksi jonka kyydissä ainakin joku reissu taittuu. En ole laiska, mutta rampa kylläkin ja haluan käyttää kaiken kävelyenergiani koirien hyväksi joten siksi en ole kovin innoissani taittamassa tätä matkaa kahteen otteeseen ees-taas. Ymmärrettävää vai mitä!

Päivän ratsastus venyy taas melko varmasti myöhäiseen ajankohtaan kun tänään taidetaan hätyytellä lämpöennätyksiä. Aion mennä pelastamaan Piipuskaisen sisään töitten jälkeen ettei äipän lellikin tarvitse paahtua laitsalla jossa ei valitettavasti ole mitään suojaa hepoille. Sisällä saa olla kunnes siirtyy yöksi taakse. On muuten aivan ihanaa pitää heppaa sellaisessa tallissa jossa voi huoletta visiteerata mihin aikaan vaan ja puuhailla omaan tapaansa. Mieluummin olen hieman alkeellisimmissa oloissa kuin annan v-käyrän kohota tallissa jossa ei oikein koskaan osaa olla oikein ja rajoituksia on vähän joka asiassa. Siinä ei maneesit ja vesiboxit auta jos koko ajan saa jännittää ja pingottaa!!

Näin miettien

Eve