Pieni pihani on tainnut olla täysin hoitamatta edellisten asukkaitten aikana sillä sammal on vallannut lähes koko pihan. Tai siis oli, sillä aloitin kuluneella viikolla "eroon sammaleesta"-projektin. Sammaleen alla olikin sitten vaikka mitä, jopa jotain outoja muovihärpäkkeitä ja hylsyjä. Olettaa siis sopii että sammal on saanut vuosien aikan valloittaa pihaa melkoisen rauhassa. Alta paljastui sieltä sun täältä myös kitukasvuisia ruohontupsuja ja pieniä sinisiä kukkiakin.WP_20150416_16_23_39_Pro.jpg

Pihassa on todella paljon tekemistä maa-alueen siistimisen lisäksi, sillä pensas rehottaa joka ilman suuntaan ja sen syvyyksissä näyttäisi olevan kuivia oksia ja vaikka mitä muutakin sälää vuosien varrelta. En ole mikään puutarhaekspertti ja tieto-taito on vähäistä ellei olematonta asian suhteen, joten kunhan nyt vaan siistin paikkoja. En ole myöskään kiinnostunut panostamaan ajastani pihan hoitoon järin paljoa sillä kivempaakin tekemistä on. En kuitenkaan halua, että pieni plänttini on totaalisen villiintynyt joten sen verran olen valmis aikaani satsaamaan. Jotain siemeniä pitäisi varmaankin heittää maahan että olisi edes jotain toivoa saada pihaa vihertämään. Nyt se on kyllä melko karun näköinen, musta ja multainen. WP_20150416_16_23_45_Pro.jpg

Pensasta täytyy myös trimmailla lisää ja haravoitavaakin riittää. Yritän tehdä sen minkä osaan pihani hyväksi ja se saa siten kelvata. Haluan että piha on siisti; se riittää minulle. 

*******************************

Mutta veri vetää tallille ja siellä jaksaisinkin siivota ja pipertää vaikka kuinka kauan. Piipi on ollut hieman happaman oloinen viime aikoina. Taitaa olla kiima tuloillaan kun pojatkin näyttäisi kiinnostavan normaalia enemmän. Meillä oli valmennus maanantaina ja tiistaina kävimme maastossa palauttelemassa. Keskiviikkona oli Piipi vapaalla. Silloin kävimme talutuskävelyllä ja lassiet oli mukana. Iltaan kuului vielä irtojuoksutusta kentällä.

WP_20150415_20_38_07_Pro.jpgWP_20150415_20_38_27_Pro.jpg

(juu, hyvä  on kuva taas...)

Torstaina oltiin läheisellä "mastolla" (pitkä tien pätkä joka päätyy radiomastolle) rallittamassa muutaman kerran ees taas. Sain ahaa-elämyksen laukannostosta, kun muistin mitä valmentaja oli sanonut eli ei saa itse lähteä "ajamaan" kropalla hevosta laukkaan, mikä valitettavan helposti tulee tehtyä. Ensimmäinen laukannosto meni kiitoraviksi, joten otin Piipin takaisin tien pätkän alkuun, maltoin istua satulassa enkä lähtenyt mukaan ja juhuu, laukka nousi yllättävän nätisti vaikka oli kyseessä SUORA eli ei siis nostettu "mutkan kautta". Siellä sitten nelistelimme mastolle pariin otteeseen niin kovaa kuin koneesta lähti. Kävelimme vielä kiertoteitse takaisin tallille eli emme siis suorinta reittiä. Oli mahtava ratsastaa auringonlaskussa! Piipi oli erittäin asiallinen liikenteessä ja eihän tuo hassu poni varsinaisesti autoja pelkääkään, vaan lähinnä puutarha-aitoja ja kaikenlaista outoa ja epämääräistä ihmisten pihoilla. 

Koiruudet olivat rokotuksilla torstaina.

WP_20150416_15_21_07_Pro.jpg

(Rauhalliset eläinlääkärin odottajat)

En kehdannut lähteä eläinlääkäriasemalle takkuisten ja pitkäkyntisten lassieitten kanssa joten sain VIHDOINKIN trimmattua ja siistittyä tytöt. Olin asettanut itselleni ukaasin että mihinkään ei saa lähteä ennnen kuin koirat on trimmattu ja eläinlääkärikäynti toimi hyvänä kannustimena. 

WP_20150416_12_35_20_Pro.jpg

(tästä se lähti)

Korvat olin sentään siistinyt noin viikko sitten joten tällä kertaa riitti jalkaosastoon panostaminen. Läpiharjasin, tai siis kampasin, myös kummankin. Monalla on sellainen karvanlaatu ettei se mene niin suttutakkuun kuin Dalialla joten Monan turkin harjaaminen on aina huomattavasti helpompaa. 

Koirat sai vitosrokotuksen ja kummatkin tuli punnittua. Kuka lie taas ruokkinut koiria kun kummallekin oli tullut ihan kiitettävästi painoa. Mona painoi 21,65 kg ja Dalia huikeat 25,5 kg, Täytyy nyt olla tarkkana, asentaa kamerat kotiin ja selvittää mysteerisen salaruokkijan henkilöllisyys... Sitten saa mokoma satikutia!

************************

Jotta saan tämän, jo aikoja sitten aloitetun postauksen julkaistua, niin päätän sen Piipin piehtarointi kuviin ja painan äkkiä julkaise nappia ennen kuin keksin taas jotain muuta kirjoitettavaa.

Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa

WP_20150415_14_40_25_Pro.jpgWP_20150415_14_40_07_Pro.jpgWP_20150415_14_39_59_Pro.jpgWP_20150415_14_40_09_Pro.jpgWP_20150415_14_40_27_Pro.jpg

Ciao for now ja hyvää viikonloppua kaikille!

WP_20150415_08_30_23_Pro%201.jpg

Eve