Tänään olin Kouvolassa, enemmän ja vähemmän koko päivän. Kauan en malttanutkaan pois pysyä... Viikko vierähti muutosta kunnes tie vei takaisin Mielandiaan. Kävin ensin noutamassa lukkopultin avaajan jonka Janna oli ystävällisesti pelastanut kouvolan teboilin mafialta eilen ja suurella rakkaudella hoivannut kunnes luovutti kauan kaivatun metallimöhkäleen haltuuni.

Siinä se nyt on!

007-normal.jpg

Oli mokoma pultin avaaja päässyt oikein bileisiin mukaan! No, toivottavasti sillä oli edes hauskaa sillä työ kutsuu maanantaina. Kiitos vielä kertaalleen neiti J!!

Raviradan kulmilta suuntasimme kaiman kanssa Liikkalaan kiraaffin luo! Ihana oli nähdä herra hevosta! Oli mokoma aikamoisen täpinöissään uusista tammuskoista ja huuteli niille tallista eikä edes heinää oikein malttanut syödä. Sellaisia ne lemmentuskat on; menee ruokahalu! Muutenkin oli Stradi astetta normaalia levottomampi mutta rentoutui kyllä lenkillä ihan kivasti. Halusin käydä ratapohjan pehmeässä osassa ravailemassa kun alkupätkästä ontui Stradi tosi voimakkaasti vasenta jalkaa. Pariin otteeseen yritettiin ravailla mutta eihän siitä mitään tullut. Sitten kun pääsimme pehmeälle, kulki juoksu ihan eri malliin joskaan ei aivan puhtaasti kuitenkaan. Mentiin reipasta hölkkää ja kaverilla olisi ollut menohaluja kyllä jonkin verran. Mutta milläs juokset kun jalka ei toimi kunnolla. Oli kyllä aivan mahtava fiilis ollaa Kiraaffin kanssa pitkästä aikaa maastoilemassa. Rentoa meininkiä puolin ja toisin. Kun palailtiin tallille, hyppäsi Eve H. selkään ja minä pyörän satulaan kun lähdin maastoon mukaan. Siellä poljin hikipäissäni mukana pikku lenkin ratsukon "tukena ja turvana". Taisi olla Stradi Evellekin ihan mieluinen. Stradi näytti kyllä oikein tyylikkäältä ja hienolta kun katselin ensimmäistä kertaa sitä niin että joku toinen oli selässä. Stradi on tosi komean ja miellyttävän näköinen kaveri, indeed!!

Lauantain kunniaksi Stradi pääsi vaahtokylpyyn ja näytti ihan tyytyväiseltä kun pestiin. Robbarista ostin sellaisen sieniharjan tai harjasienen, miten päin sen nyt haluaa sanoa, ja sillä oli todella kätevä pestä. Suosittelen, ei ollut kallis. Annoin hexocilin vaikuttaa jonkin aikaa kunnes huuhtelin. Lämmintä vettä tuotiin sisältä. Stradi oli selvästi rauhallisempi ja rennompi maastolenkin jälkeen joten näytti nyt vuokraaja- Evelle paremmat puolensa. Meille oli kasattu kaksi isoa ikea kassillista hevostavaraa Stradia varten, joten ihan kaikkea ei tarvitse onneksi ostaa itse. Riimuja oli miljoona, yhdet suitset ja kahdet ohjat, 4 fleeceloimea, yksi sade ja yksi toppaloimi, riimunnaru, lämpöpintelit ja tavalliset. Ai niin ja pari satulahuopaa sekä vanhat jalustimet hihnoineen. Itse olen hankkinut animalintexiä, arnikaa, helosania yms. ja rääpinyt kasaan lähes kaiken tarvittavan mutten sitä tärkeintä ja kalleinta eli satulaa. Nyt kun auto on rempassa ja Dumlen lääkekin pitäisin ostaa, täytyy TODELLA ekstratarkkaan harkita mitä ostelee. Tarvitsisin vielä betadinen ja kavioöljyn ja haluaisin vaikka mitä muuta. Rehut pitää ostaa ensi viikolla eivätkä nekään ilmaisia ole. Hankintalistalla on perfect mix mysli, black horsen kivennäinen, pellavainen, biotiini ja elektrolyytti sekä himalajan kivi. Jonkinmoiset suojat on ostettava myös ja sitten aion tilata porvoosta ne vedellä aktivoitavat kylmäyssuojat jotka toimii meidän talliolosuhteissa parhaiten.

Huomenna: loimien pesua, tallilla käynti ja perhe ateria.

Nyt: nukkumaan!

Eve

<3