Tamma lähes valmiina lähtöön, pari päivää sitten. Tarkoituksena suunnata pienelle maastopyrähdykselle. Varsinainen pyrähdys siitä tulikin, sillä annoin Piipin olla lämminverinen RAVI-hevonen ja päästellä niin kovaa kuin sielu sieti. Aikamoista haipakkaa me tultiinkin, suorastaan lennettiin, pitkin Niskalantietä. Vastapainoksi viime päivien ratsumaiselle menolle, sai Piipi tänään määrätä tahdin ja olla se minkä rotuiseksi syntynyt on.

blogi9.jpg

Pienet unet ennen maastolenkkiä... tamman rauhaisa olemus hämää...

blogi3.jpg

Maanantain lenkilta tultiin takaisin auringon laskiessa

blogi7.jpgblogi6.jpg

Tältä näyttää rantasalmi by nite. Koirien kanssa oltiin puistoilemassa pitkästä aikaa, ja pitihän kaupungin valot ikuistaa! Olivat hauvelit tosi innoissaan, kun pääsvät hajujen pariin, ja tarkasti lukivat muiden koirien jättämät viestit sekä tutkivat muutkin hajut. Jännä, miten tohkeissaan olivat ihmisten ilmoille päästyään. Syynä meidän Rantasalmen visiitille oli se, että sain nyt vihdoinkin Piipin paskanäytteen otettua, ja vietyä postiin matkalle kohti Movetin labraa. Näytteen ottaminen aamuisin on ollut haasteellista, kun Piipi makaa kaikki kakkansa liiskaksi karsinassa ja siitähän ei näytettä saa. Nyt oli tuore kasa boksissa, joten käytin tilaisuuden hyväkseni! Sain myös samalla reissulla ostettua jäähdytinnestettä heppa-autoon ja pitkän lohkolämmittimen piuhan autotalliin. Sekä lyhtykynttilöitä ja vähän kaikkea muutakin tarpeellista.

blogi8.jpg

Viikonloppuna töihin mennessä bongasin Rantasalmen keskustasta tämän jouluvalojen asiaa ajavan kuusen. Mitään muita  jouluvaloja ei kylillä sitten olekaan. Kaupungintalon nurkalta tosin löytyy myös toinen valaistu kuusi. Ehkä vähän säälittävän, herttaisen ja reppanan näköinen tämä ainokainen "jouluvalo".

blogi4.jpg

Lauantaina  töihin päästessäni, sain kuulla ilouutisen asiakaslapsien täiepäilystä, josta syystä me työntekijät suihkimme vuorossa tukkamme märäksi tällä alla kuvatulla täiehkäisysprayllä. Samainen epäily poiki myös mittavan pyykinpesu-urakan. Siinä meni kaikki tekstiilit pesukoneen kautta. Maanantaina sain onneksi vihdoin pestyä omat hiukseni puhtaiksi kahden päivän täiaineiden jälljiltä.

blogi5.jpg

Jouluntunnelmaa omassa tuvassa

blogi.jpgblogi2.jpg

Kuusikin on siis jo päässyt paikalleen. Teki niin kovasti mieli laittaa tämä omasta mielestäni valkoinen ihanuus esille, joten ajattelin että miksikäs ei. En taida sitä liiemmälti edes koristella. Sädehtiköön siinä "luonnon tilassa"... Lähes kaikki kuusenkoristeet on kuitenkin tallissa, joten jos mielii tämän koristella, niin uusia pitäisi ostella.

Nyt on enää yhdeksän päivää jouluun. Minulla on vielä hankkimatta sitä sun tätä. Jouluostokseni kun olen pikkuhiljaa tehnyt lähinnä työn lomassa, niin tavara kerrallaan, hitaammanlaisesti, on varastot karttuneet. Tänä vuonna ostamme poikani kanssa yhteiset pienen budjetin muistamiset muille. Olemme tehneet päätöksen että toisillemme emme lahjoja hanki. 

Jos pari työvuoroa listalta peruuntuu minusta riippumattomista syistä, niin olen ajatellut tekeväni jonkinlaisen joulusiivouksen. On kiva saada paikat kuntoon, kun perheenjäseniä saapuu ensimmäisenä joulupäivänä visiitille. Minulla on kotona yleensä aina melko siistiä, kun en viihdy sotkun keskellä, joten käsite joulusiivous pitää sisällään hieman perusteellisemman putsauksen. Toisaalta, jos aikaa ei ole, en stressaa asialla.

Nyt taitaa pukkaa vessan pesua meikäläiselle, sillä olen nimittäin töissä. Sosionomi (AMK) tarttuu vessaharjaan ja riepuun, ja huuhtaisee puhtaaksi henkilökunnan vessan. Enpä opinnäytetyötä, lukuisia esseitä ja moninaisia tenttejä tehdessäni ajatellut että vessanpesuun sitä sen kaiken rehkimisen jälkeen päätyy. Mutta, kun siitä saa rahaa niin eikun siivoomaan. 

Hyvää alkavaa tiistaipäivää kaikille joulutontuille!
Eve